Η κραυγή και το ένοχο μυστικό της Εύας

«Καταλαβαίνω πως θα πεθάνω. Ζω σε όνειρο, περιμένοντας να φύγω…». Οι τελευταίες σημειώσεις, ο εραστής, τα ναρκωτικά και ο ανεξήγητος θάνατος της ζάπλουτης κληρονόμου.

«Πρέπει να το καταλάβεις αυτό. Τα τελευταία πέντε χρόνια κανείς μας δεν είχε δει την Εύα. Υπήρξε τόσο κοινωνικό πλάσμα, ερχόταν σε όλα τα πάρτι και τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, αλλά τελευταία ξέκοψε τελείως, απομόνωσε τον εαυτό της, δεν έβγαινε έξω, δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Ούτε στα μηνύματα», δηλώνει ένας φίλος της άλλοτε πιο κοσμικής κυρίας της υψηλής βρετανικής κοινωνίας, Εύας Ράουσινγκ η οποία βρέθηκε

κατά τύχη από τους αστυνομικούς νεκρή στην έπαυλη των 70.000.000 λιρών.

Ήταν πεθαμένη εδώ και μια βδομάδα και η Scotland Yard έχει συλλάβει τον σύζυγό της, Χανς Κρίστιαν Ράουσινγκ (κληρονόμο της τεράστιας περιουσίας του ιδρυτή της Tetra Pak) ως βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της. Μέρα με την ημέρα, πάντως, αυτή η υπόθεση γίνεται όλο και πιο μυστήρια.

«Ήταν σαν μια ατελείωτη ηχώ πάνω από το Λονδίνο: «Μήπως είδε κανείς την Εύα;»… Ίσως την είδε η κομμώτριά της και κάποιος άλλος που την κατέγραψε τυχαία να περπατά στη Sloane Square πριν από 18 μήνες αλλά κανείς δεν είχε κάνει μαζί της μια κανονική συζήτηση εδώ και χρόνια», αποκαλύπτει ο φίλος στη Daily Sun, σοκαρισμένος από τον θάνατο της 48χρονης Εύας.

Η ζάμπλουτη Ράουσινγκ μπορεί να μην μιλούσε στους φίλους της (ούτε στην αδελφή της, Μπι, με την οποία κάποτε ήταν αχώριστες δεν μιλούσε πια) αλλά έγραφε συχνά τις σκέψεις της στον πεθερό της.

«Καταλαβαίνω ότι θα πεθάνω και υπάρχει ένα κομμάτι μου που απεγνωσμένα δεν θέλει να πεθάνω και θέλει να παλέψει, να παλέψει, να παλέψει αλλά καταρρέω και απεγνωσμένα σου ζητάω βοήθεια. Αν δεν αλλάξει κάτι θα πεθάνω, Χανς», γράφει η Εύα στον ιδρυτή της Tetra Pak και συνεχίζει: «Το νιώθω πως δεν θέλω να πεθάνω χωρίς να έχω προσπαθήσει όλα όσα θα μπορούσα να κάνω για να σε πλησιάσω και να σου ζητήσω να με βοηθήσεις. Ο γιος σου νιώθει πολύ, πολύ απελπισμένος. Παρότι έχω κολλήσει πάνω του, νιώθω πως τον χάνω γιατί ξεμένω από δυνάμεις»!

Ο 86χρονος πεθερός της, όμως, δεν έλαβε ποτέ το email. Η Εύα δεν το έστειλε.

Και ο γιος του μεγιστάνα της Tetra Pak, όμως, ήταν εθισμένος στα ναρκω τικά. «Ταξίδευε συχνά στη Γκόα της Ινδίας για διακοπές. Εκεί γνώρισε κάτι Ιταλίδες που του έδωσαν ηρωίνη. Τότε ξεκίνησε η μάχη του με τα ναρκωτικά που κρατάει μια ζωή. Ήταν μόλις 19 ετών», λέει ένας φίλος του Χανς Κρίστιαν Ράουζινγκ και εξηγεί πως όταν παντρεύτηκε την Εύα –με την οποία είχε γνωριστεί σε κέντρο αποτοξίνωσης- τον Οκτώβριο του 1992 έδωσαν υπόσχεση να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά. Έμειναν καθαροί για 10 χρόνια και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Ήταν συνέχεια μαζί, ευτυχισμένοι, ερωτευμένοι.

Κάποια στιγμή, όμως, η σχέση αυτή άρχισε να ραγίζει. «Ο άντρας που έβλεπα μου καταχράστηκε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό και νιώθω εντελώς ηλίθια και ταπεινωμένη. Ντρεπόμουν πάρα πολύ για να πάω στην αστυνομία. Δεν θα άφηνα ποτέ τον Χανς για τον άλλον. ΄Ηξερα ότι ο Χανς με αγαπ

Keywords
Τυχαία Θέματα