Η… κλασική Εθνική που αγαπήσαμε – Νίκησε…1-0 με “επαγγελματική” εμφάνιση (βίντεο)

00:36 8/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Επιστροφή στις νίκες και στο αγαπημένο σκορ για την Εθνική μας ομάδα, με μια… επαγγελματική εμφάνιση, κατάφεραν να νικήσουν στο Βίλνιους τη Λιθουανία, να ξεπεράσουν το θέμα του συνθετικού χλοοτάπητα και να “κλειδώσουν” τη δεύτερη -κατ’ αρχήν- τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα μπαράζ των προκριματικών για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η ισοπαλία της Σλοβακίας στο Λιχτενστάιν (1-1) απελευθερώνει τα πόδια των

Ελλήνων διεθνών.

Το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (η έκπληξη στην 11αδα που παρέταξε ο Φερνάντο Σάντος) αποδείχθηκε αρκετό για τους διεθνείς μας. Το γκολ του 20ου λεπτού έδωσε “γαλήνη” στους παίκτες της Εθνικής, που γνωρίζουν πως να διαχειριστούν το προβάδισμα. “Πάγωσαν” το παιχνίδι, πίεσαν ψηλά και το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι Λιθουανοί, ήταν να σουτάρουν έξω από την περιοχή, με τον Καρνέζη να είναι πάντα σε ετοιμότητα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λιθουανοί ανέβηκαν πιο ψηλά, ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά την ευκαιρία του αγώνα την είχε ο Σαλπιγγίδης, που είδε το οριζόντιο δοκάρι να σταματάει τη μπάλα, έπειτα από δυνατό σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Ζάμπα Λάζλο): Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Μικολιούνας (73’ Ζούλπα), Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους, Ματουλεβίτσιους (87’ Ντ. Τσεσνάουσκις)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέβας (46’ λ.τ. Τζαβέλλας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης (85’ Τζιόλης), Σαμαράς, Γκέκας (65’ λ.τ. Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος

Η βαθμολογία (6 αγ.)

Βοσνία 16 (23-3)

Ελλάδα 13 (7-4)

Σλοβακία 9 (7-5)

Λιθουανία 5 (4-8)

Λετονία 4 (6-14)

Λιχτενστάιν 2 (3-16)

Η επόμενη αγωνιστική (6/9)

Λετονία-Λιθουανία

Βοσνία-Σλοβακία

Λιχτενστάιν-Ελλάδα


2014 WC Europe Qualifiers Lithuania 0-1 Greece… από ourmatch

Keywords
Τυχαία Θέματα