Η Εθνική Τράπεζα πουλάει στεγαστικά δάνεια 600 εκατ. ευρώ με έκπτωση 40% – 70%

Προς πώληση βγάζει η Εθνική Τράπεζα επιχειρηματικά δάνεια ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία έχει πάρει σημαντικές προβλέψεις, σύμφωνα με πληροφορίες.

Από ό,τι φαίνεται το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών αυξάνεται όσον αφορά τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και για δάνεια που έχουν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκια τους.

Η Εθνική Τράπεζα

έχει ήδη δεχθεί δύο προσφορές για την εξαγορά του συγκεκριμένου πακέτου δανείων από funds σε τιμές που κυμαίνονται από 30 έως 60 σεντς ανά ευρώ. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι προσφορές είναι κάτω από 180 εκατομμύρια ευρώ έως 360 εκατομμύρια ευρώ.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός Νοεμβρίου, ενώ σήμερα το απόγευμα η τράπεζα αναμένεται να δεχθεί και τρίτη προσφορά από fund. Σημειώνεται ότι εάν ολοκληρωθεί η συναλλαγή επιχειρηματικών δανείων από την Εθνική, θα είναι η πρώτη φορά που συστημική τράπεζα μεταβιβάζει σε ξένο fund πακέτο δανείων.

Για να πωληθούν τα επιχειρηματικά δάνεια από την Εθνική Τράπεζα απαιτείται έγκριση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Οι μέχρι στιγμής προβλέψεις είναι από 40 έως 50 σεντς ανά ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι εάν η συναλλαγή πραγματοποιηθεί από 51 σεντς και πάνω, τότε η Εθνική θα έχει κεφαλαιακό κέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα η Citibank πούλησε στεγαστικά δάνεια ύψους 30-350 εκατομμυρίων ευρώ, σε ξένους θεσμικούς επενδυτές σε τιμή 2-0 σεντς του ευρώ, δηλαδή περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα