Η επανάσταση στο σινεμά

Δεν θα ήταν ωραίο να είσαι ένας από τους πρωταγωνιστές μιας ταινίας δράσης; Τώρα έχεις “σχεδόν” την ευκαιρία, χάρη στις κινούμενες καρέκλες στις αίθουσες. Η επανάσταση στο σινεμά.

Μια διαφορετική εμπειρία στο χώρο του σινεμά έρχεται για να σε ‘’ταράξει’’ κυριολεκτικά. Είναι οι κινούμενες καρέκλες που κινούνται παράλληλα με την προβολή της ταινίας. Φαντάσου όπως τους εξομοιωτές μάχης ή τις βόλτες στα διάφορα θεματικά πάρκα. Αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται σε κανονική ταινία μεγάλου μήκους και είναι μια διασκεδαστική….. αλλά περίεργη

εμπειρία.

Πρώτα, πιστεύω πως θα έχει άπειρη πλάκα. Για μια ταινία, όπως “Οι Εκδικητές” θα λειτουργεί τέλεια καθότι υπάρχουν κάποια μικρά τινάγματα δράσης και τεράστια στρώματα κινήσεων. Η τεχνολογία είναι κατάλληλη για τα κυνηγητά αυτοκινήτων και τις πτήσεις του Tony Stark και γενικά οτιδήποτε συγκρούεται. Η τελική σκηνή μάχης έχει μια έξτρα δόση κουνήματος. Οι καρέκλες αυτές έχουν κινούμενες πλάτες και βάσεις αλλά δεν πετούν αέρα στο πίσω μέρος των ποδιών σου ή κάτι άλλο.

Αλλά για να είμαστε και ειλικρινείς: είναι μικρή η πιθανότητα της ψευδαίσθησης. Δε βιώνεις την εμπειρία του να είσαι εσύ ο ίδιος ήρωας δράσης ή να συμμετέχεις στη διαδικασία. Οκ, μπορεί αρχικά να χαίρεσαι κάθε φορά που ο Hulk γκρέμιζε ή έσπαγε κάτι αλλά αυτές οι καρέκλες δεν είναι εργαλείο αφήγησης. Είναι ακόμα ένας αφελής δελεασμός για να αφήσεις την πλάσμα τηλεόραση σου και να πας σινεμά. Δε διαφωνούμε ότι είναι καινοτόμο και διασκεδαστικό, αλλά και το εισιτήριο των 20 ευρώ που πληρώνεις για αυτή την καρέκλα και τα 3D γυαλιά δε με πείθει.

Είναι μια κατασκευή η οποία έχει πολύ δρόμο μπροστά της αλλά έχει και πολλές πιθανότητες (σκέψου το Fast & Furious 6 ή μια ταινία με σεισμό τι απήχηση θα έχει). Αν έκανε και κανένα περιστασιακό μασάζ δε θα μας χάλαγε!

Διαβάστε ακόμα:

* Η αιώρα στη νέα εποχή

* Το σπίτι του James Bond

* Το σχολείο της Google

Keywords
Τυχαία Θέματα