Η ελληνική Ελιά (Πρωτοβουλία των 58) «οργώνει» από αύριο όλη την χώρα – Στην Αθήνα στις 9/12

Οργασμός εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών στο χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς οι κινήσεις που θέλουν να τον εκπροσωπήσουν δείχνουν έντονη κινητικότητα με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Η ελληνική Ελιά (Πρωτοβουλία των 58) ξεκινά από αύριο τις εκδηλώσεις στην περιφέρεια για να καταλήξει στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου.

Έτσι, αύριο στα Χανιά ο Σταύρος Μπένος θα εγκαινιάσει τις σχετικές εκδηλώσεις

με ομιλία. Το Σάββατο θα υπάρξει αντίστοιχη πρωτοβουλία στο Ηράκλειο με ομιλητή τον πανεπιστημιακό Ηλία Γραβάνη. Ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας για την Κεντροαριστεράς στην Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον πρώην υπουργό Τάσο Γιαννίτση.

Η επίσημη εκδήλωση των 58 θα γίνει την Δευτέρα 9/12 στο Ακροπόλ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι η «ψυχή» της πρωτοβουλίας των 58, ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, ενώ θα μιλήσουν επίσης ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο ηθοποιός (και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με τη ΔΗΜΑΡ) Γιάννης Μπέζος, ο Πασχάλης Αγανίδης, η Χαριτίνη Καρακωστάκη, καθώς και ένας εκπρόσωπος από τις έξι πολιτικές κινήσεις της Κεντροαριστεράς που συμπορεύονται με τους «58».

Τον Ιανουάριο προγραμματίζονται δύο ακόμη εκδηλώσεις με θεματικό περιεχόμενο: Ένα για την Ευρώπη και διοργανώνεται από τους Τζώρτζη Παγουλάτου και Τάκη Ιωακειμίδη και το άλλο το κράτος την ευθύνη του οποίου θα έχει ο Σταύρος Μπένος.

Στον αντίποδα της κίνησης των «58» σημειώνονται έντονες διεργασίες και από άλλες ομάδες. Η Αριστερή Πρωτοβουλία, του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου συνομιλεί με στελέχη από όλη την Ελλάδα (Χάρης Τσιόκας, Κώστας Μαμέλης, Χρήστος Σπίρτζης κλπ) με στόχο την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης. Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία φαίνεται ότι είναι διστακτικά προς ώρας, αλλά και με στελέχη που έχουν μείνει «πολιτικά άστεγα» καθώς δεν εκφράζονται ούτε από τη σημερινή ηγεσία του κόμματος, ούτε θέλουν να μετακομίσουν προς ΣΥΡΙΖΑ ή ΔΗΜΑΡ. Το Σαββατοκύριακο που έρχεται στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας και συνεργαζόμενοι, πρόκειται να συνεδριάσουν για να δουν τα επόμενα βήματα τους.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα