Η εφαρμογή που «κλέβει» φωτογραφίες και δεδομένα από το κινητό σας

Μία εφαρμογή που δεσμεύει τα στοιχεία του λογαριασμού σας και εκτελεί αυτοματοποιημένες διεργασίες για λογαριασμό σας, αφαίρεσαν από τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα η Apple και η Google.

Η εφαρμογή InstaAgent, κατά τα λεγόμενα των δημιουργών της, παρακολουθούσε το προφίλ σας στο Instagram και μπορούσε να σας υποδείξει πόσα και ποια άτομα τον επισκέπτονταν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για να εκτελεστεί

αυτή η λειτουργία, ο χρήστης έπρεπε να παραχωρήσει τα στοιχεία του, τα οποία όπως αποδείχτηκε στην πορεία κατέληγαν σε έναν ύποπτο διακομιστή (server), σε μη κρυπτογραφημένη μορφή.

Η εφαρμογή –η οποία μόνο στο App Store της Apple μετράει περίπου 100.000-500.000 εγκαταστάσεις, γνώριζε μεγάλη επιτυχία σε Καναδά και Μεγάλη Βρετανία, σκαρφαλώνοντας αρκετές φορές ακόμα και στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων εφαρμογών –μπορούσε ακόμα και να ποστάρει φωτογραφίες εν αγνοία των χρηστών.

Η Google ενήργησε άμεσα και αφαίρεσε το InstaAgent από το Google Play, με την Apple να ακολουθεί λίγες ώρες μετά, ενώ είναι σίγουρο ότι ακόμα βρίσκεται εγκατεστημένη σε χιλιάδες συσκευές, αντλώντας δεδομένα.

The post Η εφαρμογή που «κλέβει» φωτογραφίες και δεδομένα από το κινητό σας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα