Η διπλή όψη της Νέας Υόρκης

Νομίζεις ότι έχεις δει την Νέα Υόρκη σε κάθε πιθανή εκδοχή της; Τότε μάλλον δεν έχεις δει την τελευταία δουλειά του νεοϋορκέζου φωτογράφου Stephen Wilkes.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Την Νέα Υόρκη μπορεί να την έχεις επισκεφθεί. Αν όχι, τότε μάλλον την γνωρίζεις μέσα από τις ταινίες, τα τραγούδια και τα βίντεο κλιπ. Με όποιον τρόπο και αν την ξέρεις (γιατί την ξέρεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο), σε ένα πράγμα θα συμφωνήσεις. Ότι πρόκειται για μία

ξεχωριστή πόλη, μια μητρόπολη του δυτικού κόσμου και ένα μέρος που συνδυάζει δύο ξεχωριστές όψεις σε μία. Την βιρτουόζα και βιαστική καθημερινότητα της ημέρας και την μυστηριώδη, γκλαμουράτη νυχτερινή ζωή της, όταν πέσει ο ήλιος.

Κάτι τέτοιο θα θέλησε μάλλον να προσεγγίσει με τον φακό του και ο Stephen Wilkes, όταν οραματιζόταν το τελευταίο φωτογραφικό του πρότζεκτ , εν ονόματι “Day to Night”. Αυτό το αφύσικο πάντρεμα της μέρας με τη νύχτα, με φόντο τα γνωστότερα πάρκα, δρόμους και πλατείες του “Big Apple”.

Το αποτέλεσμα είναι, αν μη τι άλλο, ιδιαίτερο. Όσο ιδιαίτερη εξάλλου, είναι και η ίδια η Νέα Υόρκη. Ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν και θα καταλάβεις καλύτερα περί τίνος πρόκειται.

Διαβάστε ακόμα:

* Γυμνό με 3D άποψη

* Η ακριβότερη φωτογραφία στον κόσμο

* Τα διάσημα γυμνά της Marilyn Monroe

Keywords
Τυχαία Θέματα