Τι απαντά η «Δημιουργία,ξανά!» στο koolnews.gr για τη μεταγραφή της Τσατσαρώνη στους ΑΝΕΛ

Η "Δημιουργία, ξανά" απάντησε με επιστολή που απέστειλε στο koolnews.gr, μετά την αποκάλυψη για τη μεταγραφή της Κατερίνας Τσατσαρώνη, η οποία φέρεται να μεταπήδησε από την οργανωτική επιτροπή της «Δημιουργίας Ξανά» του Θάνου Τζήμερου στον πολιτικό σχεδιασμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Διαβάστε την απάντηση της "Δημιουργία, ξανά"...

"H «Δημιουργία, ξανά!» δημιουργήθηκε από το μηδέν. Μέσα σε λιγότερο από 7 εβδομάδες έπρεπε να οργανωθούν, να συντονιστούν

και να πάρουν μέρος στις εκλογές, χιλιάδες άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους! Είναι προφανές ότι ήταν αδύνατον σε τόσο λίγο χρόνο και με τόση πίεση και φόρτο εργασίας να μπορέσουμε να γνωριστούμε σε βάθος.

Επίσης, σε μια πολιτική κίνηση «εν τω γεννάσθαι», δεν υπήρχε πρακτικά η δυνατότητα να δοκιμασθεί κάποιος επί μακρόν πριν αναλάβει κάποια θέση στο οργανωτικό σχήμα. Αυτό έγινε σε όλους τους τομείς ευθύνης και οι περισσότερες επιλογές ανθρώπων αποδείχθηκαν επιτυχείς και συμβατές με τους στόχους μας. Κάποιες, για διάφορους λόγους, δεν υπήρξαν.

Η Κατερίνα Τσατσαρώνη, συμμετείχε στον Τομέα της Επικοινωνίας της Δημιουργίας, αλλά ουδέποτε οργάνωσε οποιοδήποτε συνέδριο. Ούτε καν παραβρέθηκε σ' αυτό! Επίσης, ουδέποτε πληρώθηκε για τις υπηρεσίες της. Ως εθελόντρια ήρθε, εθελοντικά εργάστηκε, με ιδιαίτερο μάλιστα ζήλο, αλλά οι προτάσεις της δεν έγιναν αποδεκτές από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της Δημιουργίας, οπότε αποχώρησε, αξιοπρεπώς, εδώ και αρκετούς μήνες, πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου μας στις 20 & 21 Απριλίου 2013. Το τι κάνει ή θα κάνει στην επαγγελματική της πορεία δεν βλέπουμε ποια σχέση μπορεί να έχει με την «Δημιουργία, ξανά!».

Επίσης σημειώστε ότι η «Δημιουργία, ξανά!» δεν είναι ούτε «μνημονιακό» ούτε «αντιμνημονιακό» κόμμα. Θεωρούμε κάθε μνημόνιο ντροπή για όλους μας, διότι αποδεικνύει ότι οι Έλληνες δεν είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε μια πορεία εξόδου από την κρίση και αναγκάζονται άλλοι να το κάνουν για λογαριασμό μας, που, πολύ πιθανόν, να μην το κάνουν ούτε αποτελεσματικά, ούτε πάντα προς το συμφέρον μας.

Όμως η στείρα καταγγελία του μνημονίου, χωρίς την διατύπωση εναλλακτικής πρότασης, δεν βοηθάει ούτε να κατανοήσουμε ούτε πολύ περισσότερο να διορθώσουμε τα εγγενή προβλήματα του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου που όλα αυτά τα χρόνια βασίστηκε στον κρατισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Θεωρούμε ότι και τα δύο μνημόνια είχαν και αρνητικά αλλά και πολλά θετικά στοιχεία τα οποία θα έπρεπε να είχαμε εφαρμόσει μόνοι μας εδώ και πολύ καιρό. Η «Δημιουργία, ξανά!» έχει διατυπώσει σαφείς προτάσεις για την εκ βάθρων μεταρρύθμιση της Ελλάδας αλλά και προβλέψεις για το πού μας οδηγεί η ατολμία και η κυβερνητική αναβλητικότητα, οι οποίες δυστυχώς επιβεβαιώνονται κάθε μέρα και περισσότερο".

Keywords
Τυχαία Θέματα