Η διαθεσιμότητα είναι γεγονός λέει το υπουργείο Παιδείας – Αναμένεται άμεσο άνοιγμα των σχολών

Θετική τροπή φαίνεται πως παίρνει το θρίλερ με τα κλειστά πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς σήμερα φαίνεται πως η συνδικαλιστική ηγεσία των διοικητικών θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων φοιτητών.

Σε επικοινωνία που είχε το koolnews.gr με στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, έγινε σαφές πως οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ οι οποίοι σήμερα συνεδριάζουν για το μέλλον τον κινητοποιήσεων τους, έδωσαν θετικό στίγμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων κι άμεση επαναλειτουργία

των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Θετικές εξελίξεις αναμένονται και για το ΕΜΠ.

Το Υπουργείο παρά ταύτα καθιστά σαφές πως η κινητικότητα είναι γεγονός και διασκέδασε τις εντυπώσεις αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο περί αμφιβόλου εφαρμογή της και τονίζει πως όλοι οι υπάλληλοι που θα βρεθούν στην διαθεσιμότητα θα απορροφηθούν είτε από την ιδρυματική κινητικότητα είτε από φορείς της κεντρικής κυβέρνησης. «Κανείς δεν θα μείνει στον δρόμο» έκανε σαφές συνεργάτης του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου. και συμπληρώνει : «Από τα 36 ιδρύματα της χώρα υπάρχουν κενές 650 θέσεις. Από τους 1150 που καλύπτει η διαθεσιμότητα, οι 650 θα καλύψουν τα κενά αυτά, γεγονός που καθιστά σαφές πως η διαθεσιμότητα είναι σε ισχύ και δεν απειλείται. Στόχος του υπουργείου είναι να αμβλυνθούν οι συνέπειες της διαθεσιμότητας.»

Τονίζεται πως οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδριάζουν σε λίγη ώρα για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, οι όποιες ύστερα από δεσμεύσεις της συνδικαλιστικής ηγεσίας προς τον υπουργό μάλλον θα ανασταλούν επ’ αόριστον.

Ρεπορτάζ : Γιάννης Καραμαγκάλης

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα