Η απίστευτη αυτοκτονία που έμεινε κρυφή – Το άλμα ερωτικά πληγωμένης μασέρ απ’ το ψηλότερο κτίριο του κόσμου

Τον περασμένο Νοέμβριο η 39χρονη Λάουρα Βανέσα Νούνες αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της, επιλέγοντας έναν τρόπο που θεωρητικά θα έδινε υπερβάλλουσα δημοσιότητα στην αυτοκτονία της. Ετυχε να βρίσκεται στην πόλη που στεγάζει τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το διασημότερο αξιοθέατο του Ντουμπάι, το Μπουρτζ Χάλιφα των 828 μέτρων και 160 ορόφων.

Η γυναίκα, η οποία έπασχε από κατάθλιψη λόγω ερωτικής απογοήτευσης, ανέβηκε στον 148ο όροφο του κτιρίου και πήδηξε στο κενό. Αν η τελευταία επιθυμία της όμως ήταν να μαθευτεί στα πέρατα της γης το τραγικό τέλος της, τίποτα τέτοιο δεν συνέβη…

Το συμβάν έμεινε κατά ένα απίστευτο τρόπο κρυφό έως και πριν από λίγες ημέρες, οπότε και η μητέρα της αυτόχειρας, Λεόνα Σάικς, ταξίδεψε στο Ντουμπάι για να διαπιστώσει πως ήταν δυνατόν να πέσει η κόρη της από τον όροφο ενός κτιρίου που υποτίθεται ότι διαθέτει τα πλέον σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Το συμπέρασμα της είναι ότι η κατασκευαστική εταιρία που βρίσκεται πίσω από το Μπουρτζ Χάλιφα («Emaar») είναι υπεύθυνη για την απόκρυψη των στοιχείων σχετικά με το θάνατο της Νούνες.

Λόγω της αγάπης της για τον αραβικό κόσμο η Λάουρα Βανέσα Νούνες είχε ασπαστεί το Ισλάμ και υιοθετήσει το όνομα Noora

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η πληροφόρηση ελέγχεται αυστηρά από τις κρατικές υπηρεσίες και η Σάικς ισχυρίζεται ότι ο επενδυτικός όμιλος που κατασκεύασε το κτίριο αρνήθηκε επανειλημμένα να της παράσχει πληροφορίες για τις συνθήκες της αυτοκτονίας.

Η Σάικς όμως δεν ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική στα Η.Α.Ε. για να επιστρέψει άπραγη πίσω. Υστερα από επίπονες προσπάθειες έπεισε τις αστυνομικές αρχές του Ντουμπάι να της δείξουν το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του 148ου ορόφου, ο οποίος λειτουργεί ως πάτωμα παρατήρησης. Το βίντεο αποκάλυψε ότι η κόρη της «επωφελήθηκε» από ένα μικρό κενό μεταξύ των υαλοπινάκων που επιτρέπουν στους τουρίστες να απολαμβάνουν τη θέα και να τραβούν φωτογραφίες.

Το σημείο απ' όπου έκανε το μοιραίο άλμα στο κενό η Νούνες

Η Νούνες έβγαλε αρχικά το κεφάλι της έξω και αφού το γύρισε κοιτάζοντας ψηλά, έγειρε το σώμα της και γλίστρησε στο κενό. Κανείς δεν παρατήρησε την άτυχη γυναίκα, το σώμα της οποίας βρέθηκε στον τρίτο όροφο, στη βεράντα του εστιατορίου Αμάλ, μέρος του ξενοδοχείου Αρμάνι. Ηταν Κυριακή μεσημέρι και το εστιατόριο γεμάτο κόσμο πιθανότατα, όπως είθισται να συμβαίνει τέτοια μέρα και ώρα.

Και όμως, κόντρα σε κάθε λογική, η είδηση «θάφτηκε», με προφανή υπευθυνότητα της «Emaar», που έκτοτε έχει ενισχύσει αθόρυβα τις μπάρες ασφαλείας του επίμαχου σημείου, από το οποίο «απέδρασε» η Νούνες. Πηγές του Ντουμπάι αναφέρουν ότι τα βελτιωτικά έργα στις υποδομές ασφαλείας δρομολογήθηκαν κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας της πόλης.

Η Λεόνα Σάικς με την κόρη της

Η 39χρονη Νοτιοαφρικάνα, πορτογαλικής υπηκοότητας, ήταν μασέρ που ταξίδεψε στο Ντουμπάι για να βρει δουλειά και φέρεται να είχε ταραχώδη σχέση με πλούσιο επιχειρηματία από τα Εμιράτα. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2011 και από τα μηνύματα στο κινητό τηλέφωνό της – που ήταν καταχωρημένα στο κέντρο της WhatsApp - φαίνεται ότι η Νούνες είχε ερωτευτεί παράφορα τον επιχειρηματία, τον οποίο επρόκειτο να συναντήσει δύο νύχτες πριν από το θάνατό της.

Όταν η Σάικς επικοινώνησε μαζί του, αρχικά αρνήθηκε ότι είχε πρόσφατη επικοινωνία με την πρώην (;) ερωμένη του, ακολούθως όμως παραδέχτηκε ότι είχαν έρθει σε επαφή, υπό το βάρος των γραπτών αποδείξεων που προέκυψαν από τα sms. Η μητέρα της Νούνες εξακολουθεί να αναζητά τα ακριβή αίτια που οδήγησαν την κόρη της στην αυτοχειρία, φοβάται όμως ότι τα περαιτέρω στοιχεία έχουν χαθεί, καθώς το κινητό τηλέφωνο της παραδόθηκε χωρίς την κάρτα SΙΜ ή την κάρτα μνήμης.

The post Η απίστευτη αυτοκτονία που έμεινε κρυφή – Το άλμα ερωτικά πληγωμένης μασέρ απ’ το ψηλότερο κτίριο του κόσμου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα