Η Guardian «τραβάει το αυτί» στους Γερμανούς: Η Ελλάδα έχει και όρια

19:08 6/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Ως ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα της προεκλογικής αναμέτρησης στη Γερμανία χαρακτηρίζει η «Guardian» το θέμα της Ελλάδας. Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα επισημαίνει ότι, στην περίπτωση της χώρας μας, οι Γερμανοί πολιτικοί χρησιμοποιούν αλόγιστα αριθμούς, χωρίς κανένα στοιχείο, αναφέροντας μάλιστα πως ακόμα και οι αριθμοί που ακούστηκαν για τα ποσά που θα χρειαστεί η Ελλάδα είναι για την ώρα αυθαίρετοι.

Στο άρθρο της η εφημερίδα

τονίζει πως τις λίγες φορές που οι Γερμανοί πολιτικοί μιλούν στους ψηφοφόρους για την ευρωζώνη χαρακτηρίζουν τη βοήθειά τους ως «φιλανθρωπία». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό δεν ισχύει καθώς η Γερμανία δεν έχει χάσει ούτε σεντ από τα δάνεια προς την Ελλάδα και άλλες χώρες της περιφέρειας.

Η Γερμανία, σημειώνει η Guardian, έχει κερδίσει πολύ περισσότερα από την δημιουργία της ευρωζώνης από κάθε άλλο μέλος του ευρώ. Και τονίζει ότι οι Γερμανοί πρέπει να θυμηθούν πόσες εταιρείες τους είναι αναμεμειγμένες σε οικονομικά σκάνδαλα που έφεραν την Ελλάδα στην «κόψη του ξυραφιού».

Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για αυτά που έχει πετύχει η χώρα τους τελευταίους 12 μήνες αν και υποφέρει από υψηλή ανεργία, ύφεση και τεράστιες περικοπές και ο συντάκτης καταλήγει πως «οι Γερμανοί πρέπει να δώσουν ανάσα στην Ελλάδα» και οι ψηφοφόροι να μάθουν ότι «υπάρχουν και όρια στο πόσα μπορείς να επιβάλεις σε μια δημοκρατική κοινωνία, πριν μετατραπεί σε κάτι πολύ άσχημο».

Keywords
Τυχαία Θέματα