Η Ferrari των 19 εκατομμυρίων ευρώ

Λεφτά υπάρχουν, τουλάχιστον στις Η.Π.Α. όπου πρόσφατα μία Ferrari 275 GTB/4 N.A.R.T. Spider δημοπρατήθηκε για 19.000.000 ευρώ (ή 25 εκατομμύρια δολάρια).

Όλοι γνωρίζουμε πως οι Ferrari είναι ακριβά αυτοκίνητα και πως όσο παλαιώνουν ή είχαν παραχθεί σε μικρό αριθμό γίνονται και πιο πολύτιμες. Στην τελευταία δημοπρασία του οίκου RM Auctions, που έγινε στο Monterey της Καλιφόρνια, βγήκε προς πώληση μία από

τις 10 (σε ολόκληρο τον κόσμο) Ferrari 275 GTB/4 N.A.R.T. Spider.

Το αυτοκίνητο του 1967, είναι αναπαλαιωμένο και είχε μόνο ένα ιδιοκτήτη (από καινούργιο). Δεν είχε γίνει πάνω του καμία μετατροπή αλλά ούτε είχε αλλαχθεί ο αγωνιστικός δωδεκακύλινδρος κινητήρας των 3.286 κ.εκ. και των 300 ίππων.

Όπου N. A. R. T. αποκρυπτογραφήστε τα αρχικά της αγωνιστικής ομάδας (North American Racing Team) του εισαγωγέα της Ferrari στις ΗΠΑ Luigi Chinetti. Είναι αυτός που είπε στον Enzo Ferrari πως η Αμερική χρειαζόταν ανοιχτά σπορ αυτοκίνητα. Βέβαια ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης της Ιταλικής εταιρίας αναγκάστηκε να τον ακούσει (ή έκανε πως συμφωνούσε) για να μην αφαιρεί ο εισαγωγέας του τις οροφές των αυτοκινήτων αυτόβουλα.

Η υψηλή τιμή, αλλά και η άρνηση του Enzo Ferrari να κατασκευάσει περισσότερες από 10 275 GTB/4 Spider έκαναν το μοντέλο το... ιερό δισκοπότηρο για τους συλλέκτες.

Ένα μεγάλο μέρος των 19 εκατομμυρίων ευρώ (εξαιρούνται οι φόροι και η προμήθεια του οίκου δημοπρασιών) θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στα video που ακολουθούν δείτε τη διαδικασία της δημοπρασίας αλλά και ένα αφιέρωμα στο αυτοκίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα