Γρίφος Λοβέρδου: Ξέρω έναν άντρα και μια γυναίκα που θα εκλέγονταν άνετα Πρόεδροι

Νερό στο μύλο της σεναριολογίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έριξε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στο MEGA έκανε λόγο για Πρόεδρο από τον κεντροδεξιό χώρο που μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά θα μπορούσε να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή με ενισχυμένη πλειοψηφία έως και 190 βουλευτών.

Ο γρίφος Λοβέρδου συνεχίστηκε κάνοντας λόγο

για δύο πρόσωπα που θα μπορούσαν αν συγκεντρώσουν πάνω από 180 ψήφους λέγοντας:«Υπάρχουν ένας άνδρας και μία γυναίκα από τον κεντροδεξιό χώρο που μπορούν να συγκεντρώσουν πάνω από 180 ψήφους για να εκλεγούν».

«Αν δείτε τη Βουλή, και ιδιαίτερα το χώρο των ανεξάρτητων, μια τέτοια υποψηφιότητα δεν πρόκειται να βρει απέναντί της πάνω από 110 ψήφους», σημείωσε σχετικά με την πιθανή γυναίκα υποψήφιο ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε ότι και ο ίδιος ως συνταγματολόγος τασσόταν πάντα υπέρ των συναινετικών λύσεων για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα όπως είχε κάνει και το 2010 με την πρότασή του προς τον τότε προεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

Με 1.000 εκπαιδευτικούς τα κενά στα σχολεία φέτος

Μιλώντας για τα θέματα της αρμοδιότητάς του επανέλαβε ότι τα κενά στα σχολεία θα παραμείνουν τελικά γύρω στα 1.000 καθώς «μας ενδιαφέρει να έχουμε τις βασικές ειδικότητες».

Ανέφερε τέλος ότι στην Ελλάδα δίνονται τα λιγότερα χρήματα στην Ευρώπη για την εκπαίδευση - «είμαστε σίγουρα κάτω από το 2%» σημείωσε χαρακτηριστικά - συμπληρώνοντας πως «όπου υπάρχει οικονομικη κρίση τα πρώτα που χτυπιούνται είναι οι δομές του κοινωνικού κράτους».

The post Γρίφος Λοβέρδου: Ξέρω έναν άντρα και μια γυναίκα που θα εκλέγονταν άνετα Πρόεδροι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα