Γκρίνια και δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ με την αποτυχία της πρότασης μομφής

Παρά τις δημόσιες δηλώσεις των στελεχών του, δυσαρέσκεια επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για την κατάληξη της πρότασης μομφής, όσο και για τη χαμηλή προσέλευση του κόσμου στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του koolnews.gr, βασικός

εισηγητής της πρότασης μομφής ήταν ο οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος βρισκόταν μαζί του και στο Τέξας. Ο Κρητικός βουλευτής ήταν το πρώτο μέλος της ηγετικής ομάδας που εισηγήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιήσει αυτό το βασικό κοινοβουλευτικό εργαλείο, για να εκμεταλλευθεί τις αντιδράσεις από την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το βασικό σκεπτικό της πρότασης είχε ουσιαστικά δύο στόχους: αφενός να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από μια επιθετική αντιπολιτευτική τακτική, έτσι ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις του Αριστερού Ρεύματος από την επίσκεψη στο Τέξας, ενώ αφετέρου ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να διεμβολίσει ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, με στόχο να «απελευθερώσει» βουλευτές, οι οποίοι αισθάνονται άβολα με τις θέσεις των κομμάτων τους. Βέβαια, ο κ. Σταθάκης δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από την ηγετική ομάδα, μιας και ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως εν γένει οι συμβουλές του έχουν αποδειχθεί πολύτιμες για την πολιτική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στο ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν πολύ περισσότερο κόσμο, με δεδομένη τη συγκυρία και τους υψηλούς τόνους που είχε επιλέξει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στο ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν μεγάλο όγκο κόσμου για να μπορέσουν να επενδύσουν πολιτικά στη θέση αναφορικά με την απόσταση της κυβέρνησης από την κοινωνία, μόνο που αυτό το χαρτί δεν του βρήκε. Έτσι, χθες το βράδυ υπήρχε βαρύ κλίμα για τους υπεύθυνους του Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι για μια ακόμα φορά δεν κατάφεραν να κινητοποιήσουν τον κόσμο. Να σημειωθεί πως είχαν προηγηθεί η συγκέντρωση για την ΕΡΤ τον Ιούνιο και η κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου και πάλι οι οργανωτικοί υπεύθυνοι του κόμματος της Κουμουνδούρου δεν είχαν καταφέρει να προσελκύσουν περισσότερους από 10.000 ανθρώπους.

Έτσι, παρά τους επιθετικούς τόνους που θα συνεχίσει να υιοθετεί δημοσίως ο ΣΥΡΙΖΑ -όπως έκανε και χθες το βράδυ στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο Διευθυντής του γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς- στο εσωτερικό του υπάρχει δυσαρέσκεια για την αδυναμία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να εκμεταλλευθεί το κοινωνικό momentum και να πάρει κεφάλι εις βάρος της κυβέρνησης. Πάντως, από την Κουμουνδούρου θα συνεχίσουν με ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, η οποία θεωρούν πως είναι βαριά τραυματισμένη, ενώ θα επενδύσουν και πάλι στην αντίστιξη «κυβέρνηση vs. λαός», αν και απέτυχαν να οργανώσουν μια μαζική κίνηση λαϊκής αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική, η οποία θα είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, δεδομένης και της συγκυρίας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα