Γιούχαραν τους πολιτικούς στην περιφορά του Επιταφίου στο Σύνταγμα [βίντεο]

11:59 4/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις πολιτών κατά την διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου στο Σύνταγμα. Οι πολίτες όταν είδαν τους πολιτικούς που ήταν παρόντες στον Επιτάφιο, τους αποδοκίμασαν, ενώ διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν τους άφησαν όπως καταγγέλλουν στα βίντεο που θα παρακολουθήσετε να ακολουθήσουν την περιφορά.

“Με τι μούτρα έρχεστε στον Επιτάφιο;” φώναζαν. Άλλοι έλεγαν: “Που να δούμε τον Χριστό; Μόνο τον Σόϊμπλε βλέπουμε” καθώς και “μας κρεμάσατε προδότες”.

Κάποια στιγμή ακουστήκε

η φράση “Ιερώνυμε τί τους θες τους κλέφτες κοντά σου”, η οποία ενόχλησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος απάντησε μέσω της ομιλίας του.

“Απόψε μαζί με το σώμα του Χριστού λιτανεύουμε και τις χαμένες ελπίδες”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Οι μαθητές είχαν στηρίξει κάθε ελπίδα στον Ιησού Χριστό κι όταν τον είδαν να σταυρώνεται έκλαιγαν λέγοντας, γιατί χάσαμε την ελπίδα μας; Κι εμείς απόψε αναρωτιόμαστε γιατί χάσαμε τις ελπίδες μας και ποιοι μας τις έκλεψαν; Για την Ορθόδοξη πίστη όμως, για την Ορθοδοξία, αυτό το πνεύμα της απόγνωσης δε μπορεί να κρατήσει πολύ. Η πίστη στον Κύριο μας, μας δίνει το θάρρος και μας λέει ότι πρέπει να προχωρήσουμε.

Άλλωστε αυτό το γένος έχει γνωρίσει πολλές προδοσίες, αλλά πάντα κερδίζει τον αγώνα. Εξάλλου, ο λαός μας πολύ σωστά λέει, για να έρθει η Ανάσταση πρέπει να περάσουμε τον Γολγοθά”, ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα