Γιώργος Κατρούγκαλος: Εθνικό ζήτημα το Ασφαλιστικό

«Το ασφαλιστικό είναι εθνικό ζήτημα και το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινη γραμμή» υπογράμμισε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι στόχος είναι να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες συντάξεις, αλλά και να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,

με το ασφαλιστικό να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης εν όψει της σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών το Σάββατο, σε μεγάλο βαθμό και γι αυτό το θέμα.

Στο μεταξύ, από το Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμιζαν τον κυβερνητικό στόχο «να μη γίνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις. Γύρω δε, από το στόχο αυτό, θα επιδιώξει μια ενιαία θέση από τα κόμματα», διαρροή που προϊδεάζει ότι τα κόμματα, ιδίως αυτά που κυβέρνησαν παλαιότερα, θα βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους, όχι πάντως μόνο για όσα έγιναν κάποτε, αλλά και για τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία.

«Το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, το να έχουμε μια μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινη γραμμή», εξήγησε.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό συμμετείχε, επίσης, ο υφυπουργός, αρμόδιο για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

The post Γιώργος Κατρούγκαλος: Εθνικό ζήτημα το Ασφαλιστικό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα