«Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά»: Γιούχα στον Βενιζέλο, αποθέωση Παπανδρέου [βίντεο]

06:28 2/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Επεισοδιακή ήταν η εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ με συνθήματα και αποδοκιμασίες κατά του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου από την πλευρά των παπανδρεϊκών.

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβηκε στο βήμα οι παρευρισκόμενοι των αποθέωσαν χειροκροτώντας τον. Στη συνέχεια κατέβηκε και

ανέβηκε στο βήμα ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος απηύθυνε ενωτικό χαιρετισμό δηλώνοντας κατά την ομιλία του ότι το «ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πολιτικά παρών».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διακόπηκε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του από συνθήματα παπανδρεϊκών, οι οποίοι αναφωνούσαν: «Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά». Την ώρα που οι παπανδρεϊκού φώναζαν, ο Γιώργος Παπανδρέου χαμογελούσε ειρωνικά όπως επίσης και η σύζυγος του που είχε σκύψει το κεφάλι της για να μην φαίνεται.

Ο κ. Βενιζέλος «απαντώντας» προανήγγειλε ότι θα εξηγήσει στην ομιλία του την Τετάρτη, στην (έτερη) εκδήλωση του κόμματος για τον εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη, την ανάγκη που οδήγησε στη συνεργασία με το ΛΑΟΣ και τη Ν.Δ. Το Ζάππειο Μέγαρο είναι κατάμεστο από στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ ενώ αίσθηση δημιούργησε και η παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Η εσωκομματική κόντρα για την εκδήλωση: «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή»

Η πρώτη εκδήλωση για την συμπλήρωση των 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου. Εκτός από τις ομιλίες, στην εκδήλωση υπήρχε και έκθεση φωτογραφίας από όλες τις σημαντικές στιγμές του κόμματος.

Το παρών έδωσαν δεκάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τους Φίλιππο Πετσάλνικο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου να γίνονται δεκτοί με χειροκροτήματα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, είχε συνομιλία λίγων λεπτών με την επί σειρά ετών ιδιαιτέρα γραμματέα του ιδρυτή του κόμματος Αγγέλα Κοκόλα.

Στην εκδήλωση βρίσκονται, επίσης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Παντελής Καψής, ο Θανάσης Τσούρας, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Γιάννης Πανάρετος, ο Χρήστος Αηδόνης, ο Γιάνης Καψής, ο Γρηγόρης Νιώτης, ο Κώστας Γείτονας, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Ντίνος Ρόβλιας, η Άννα Νταλάρα, ο Νίκος Αθανασάκης, ο Μανώλης Όθωνας. Επίσης το παρών έδωσαν και οι Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γιώργος Καμίνης και Νίκος Τσούκαλης.

Αρχικά η ημερομηνία της εκδήλωσης είχε αποτελέσει πεδίο εσωκομματικής κόντρας με τον πρώην πρωθυπουργό να δηλώνει πως δεν μπορεί να πάει στην προγραμματισμένη για τις 3 Σεπτεμβρίου βασική εκδήλωση, όπου και τυπικά συμπληρώνονται τα 40 χρόνια από την ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τελικά οι δύο πλευρές έβαλαν «νερό στο κρασί» τους και βρήκαν μια κοινή συνισταμένη προκειμένου να μην εξελιχθεί σε μια ανοιχτή σύγκρουση.

Από τη μια έγινε δεκτό να εκφωνήσει χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - με κεντρικό ομιλήτη τον Γιώργο Παπανδρέου - και από την άλλη από τη Χαριλάου Τρικούπη ανακοινώθηκε ότι η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Ζάππειο αλλά αυτή τη φορά στο αίθριο και όχι στο χώρο όπου φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, οι εκδηλώσεις είναι μια ευκαιρία συσπείρωσης του χώρου και «αυτόν το χαρακτήρα του εορτασμού είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος». Επίσης επεσήμαναν πως «την περίοδο αυτή η προσοχή όλων πρέπει είναι στραμμένη στα μεγάλα εθνικά μέτωπα της οριστικής εξόδου από την κρίση και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης και Απασχόλησης : Συνάντηση με τρόικα στο Παρίσι, παρουσίαση οδικού χάρτη στη ΔΕΘ, συνεδρίαση Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης κοκ».

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Παπανδρέου: Χρειάζεται αναγέννηση το κίνημα μας

Ως αναζήτηση εκ μέρους του κόσμου μιας "νέας αρχής", ως έκφραση του "αιτήματος και της ελπίδας για ένα καινούριο ξεκίνημα, μια αναγέννηση του Κινήματός μας", εξέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είπε στην ομιλία του, την παρουσία και την προσέλευση του κόσμου στα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης "Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή" που διοργανώνει το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου στο Ζάππειο, για να τονίσει ότι θα προσπαθήσει να υπηρετήσει την απαίτηση αυτή, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί.

"Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών", είπε και τόνισε ότι "η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο", "μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις". Σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια έχει αξία, ότι για αυτήν αξίζει κάθε πρωτοβουλία και πρόσθεσε πως "και αυτό θα πράξω", συμπληρώνοντας ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι ο εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη φέτος συμπίπτει με την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης πολιτικής χρονιάς. Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία για την εκδήλωση του ΙΑΠ, είπε ότι με αφορμή αυτήν και την κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο την Τετάρτη, "εμφανίστηκαν αμέσως οι γνωστοί "καλοθελητές" που ασχολούνται εργολαβικά με τη δημιουργία νοσηρών εντυπώσεων με στόχο την πρόκληση τεχνητής εσωστρέφειας, την υπονόμευση των προσπαθειών συσπείρωσης και ανάκαμψης της παράταξης, τον ευτελισμό των προθέσεων". "Χαίρομαι γιατί η παρουσία όλων εδώ δίνει σήμερα ένα ηχηρό ράπισμα στους κύκλους αυτούς και είναι το προοίμιο της ενωτικής παρουσίας όλων στην κεντρική εκδήλωση της Τετάρτης".

The post «Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά»: Γιούχα στον Βενιζέλο, αποθέωση Παπανδρέου [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα