Γιατί ο Λιάπης εκτός από αισχρός είναι και… ήρωας

Δεν χρειάζεται να κουράζουμε το θέμα. Οι πράξεις του Μιχάλη Λιάπη ήταν από σχιζοφρενικές έως αισχρές.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Μήπως όμως το κανιβαλίζουμε; Μήπως δίνουμε παραπάνω σημασία από αυτήν που πρέπει; Ήταν απλώς άλλη μία παράβαση από τις χιλιάδες που συναντά καθημερινά η Αστυνομία. Γιατί να χαλάσουμε τόση φαιά ουσία; Γιατί πολύ απλά μιλάμε για έναν πρώην υπουργό ο οποίος έπραττε, σκεφτόταν και λειτουργούσε σαν να έγραφε –που το έκανε- έναν ολόκληρο λαό… εκεί που δεν πιάνει μελάνη.

Έχουμε και λέμε. Κατέθεσε τις πινακίδες του πολυτελούς του τζιπ

προκειμένου να μην πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας, τους φόρους πολυτελείας και πάει λέγοντας. Επειδή όμως ο πρώην υπουργός ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ της Νέας Δημοκρατίας είναι και πολύ… μάγκας, έγραψε ένα ολόκληρο σύστημα και έναν λαό, -τον οποίο κάποτε εκπροσωπούσε- και βρήκε την λύση μόνος του. Τι έκανε; Πήρε το ανασφάλιστο όχημά του και το έβγαλε στον δρόμο. Επειδή όμως δεν είχε πινακίδες σκέφτηκε να φτιάξει πλαστές! (ο τύπος δεν παίζεται) και ξέχασε μάλιστα να έχει μαζί του και το δίπλωμά του.

Μπορώ να συγχωρήσω τα πάντα από τα παραπάνω εκτός όμως από ένα. Τις πλαστές πινακίδες. Όποια δικαιολογία και να προτάξει, ό,τι και να πει, η πράξη του αυτή ήταν κυριολεκτικά αισχρή. Ωστόσο, μαζί με τα όσα μπορούμε –και δικαίως- να του καταλογίσουμε ας σκεφτούμε κάτι πολύ απλό. Ο Μιχάλης Λιάπης με την πράξη του μάς έδειξε αυτό που ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια. Πως ακόμη και οι εκπρόσωποι του έθνους, οι διαμορφωτές και εκφραστές τού (κάθε) συστήματος, θεωρούν το σύστημα τόσο φαιδρό που το σνομπάρουν και το παρακάμπτουν ακόμα και οι ίδιοι.

Πίσω από τον Μιχάλη Λιάπη όμως τι βλέπουμε; Χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν «ξεμείνει» με αυτοκίνητα που κάποτε χρυσοπλήρωσαν και πλέον δεν μπορούν να πουλήσουν λόγω του μεγάλου τους κυβισμού. Χιλιάδες συμπολίτες μας αναγκάζονται να τα συντηρούν έχοντας πολύ πιο μειωμένο εισόδημα σε σχέση με αυτό που είχαν όταν τα αγόρασαν. Όσοι από αυτούς επιλέξουν να καταθέσουν τις πινακίδες, δεν γλυτώνουν γιατί θα πρέπει πληρώσουν τον φόρο πολυτελείας. Ακόμα κι αν έχουν παραδώσει τις πινακίδες εδώ και κάποιους μήνες.

Επίσης αβάσταχτο βάρος είναι και τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία έχουν ως κριτήριο τον κυβισμό και όχι την πραγματική αξία του αυτοκινήτου. (Σκέτη παράνοια). Για να μην πούμε δηλαδή και για τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων τα οποία πολλοί δεν πληρώνουν λόγω αδυναμίας. Ο κατάλογος είναι μεγάλος, και πονάει. Η Πολιτεία όμως βρίσκει για όλα λύση όπως κάνει πάντα άλλωστε.

Λύσεις όμως βρίσκουν και οι πολίτες οι οποίοι προτιμούν να πάνε στην δουλειά τους με ανασφάλιστο όχημα, γιατί αν μείνουν άνεργοι δεν θα έχουν να ταΐσουν το παιδί τους… Για όλους αυτούς ο Μιχάλης Λιάπης έγινε κάτι παραπάνω από ένα απλό άλλοθι για τις δικές τους παρανομίες. Έγινε… ήρωας.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα