Γιάννα: Χωρίς φόβο και με πολύ πάθος – Ολομέτωπη επίθεση εναντίον των πολιτικών

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έπειτα από πολλά χρόνια, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη επιτέθηκε στο πολιτικό σύστημα που “οδήγησε τη χώρα στην κρίση”, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της “Γιάννα” (στο εξωτερικό κυκλοφορεί με τον τίτλο “My Greek Drama”).

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Σοφίας Παπαϊωάννου για την εκπομπή “Φάκελοι” του ΣΚΑΪ, η πρώην πρόεδρος τόνισε πως “έγραψα το βιβλίο για να πω στον κόσμο πως η Ελλάδα δεν είναι η

Ελλάδα της κρίσης” ενώ υπεραμύνθηκε της κριτικής που κάνει σε πολιτικά πρόσωπα τονίζοντας πως “δεν χτυπάω κανέναν, λέω τα πράγματα όπως έχουν. Η ανεπάρκεια και η έλλειψη ηγέτη έφεραν την Ελλάδα εδώ. Είχαμε κερδίσει το διεθνή σεβασμό. Είχαμε τη δυνατότητα να τραβήξουμε επενδύσεις. Δεν είμαι απογοητευμένη. Αισθάνομαι ότι ο κόσμος ήταν έτοιμος να πετάξει και αυτά τα πράγματα οι πολιτικοί τα γύρισαν πίσω“.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου απάντησε και για τους λόγους που την έκαναν να εγκαταλείψει τα φώτα της δημοσιότητας λέγοντας πως “εξαφανίστηκα μετά τους Αγώνες, γιατί η χώρα μου δεν μου έδωσε ευκαιρία να κάνω κάτι. Πήγα στο Χάρβαρντ και συνεργάζομαι με τον Κλίντον“.

Σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η “ψυχή” της διοργάνωσης υπογράμμισε πως “η Ελλάδα μου ζήτησε να διεκδικήσω τους Αγώνες. Και όταν χάθηκε χρόνος μου ζήτησαν να επιστρέψω. Όλοι μου έλεγαν πως θα έχουμε εξαιρετική υποδομή και ήταν μοναδική ευκαιρία για τη χώρα. Ζητούσα μόνο αυτό που απαιτούσαν οι Αγώνες. Το ήξεραν και οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί. Θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν δεν είχαμε καθυστερήσει“.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως “με τον σύζυγό μου είχαμε πει ότι δεν θα κάνουμε καμιά δουλειά στην Ελλάδα“, όσο θα διαρκούσε η προσπάθεια, ενώ εμφανίστηκε απόλυτη στην απάντησή της για το κόστος των Αγώνων. “Ξοδέψαμε αυτά που έπρεπε και αφήσαμε πίσω χρήματα. Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου. Δεν έγιναν σπατάλες στην οργανωτική επιτροπή. Ξοδέψαμε και χρήματα της Γιάννας και του Θόδωρου για τη διεκδίκηση των Αγώνων. Είπαμε ότι αυτά τα χρήματα, τα δωρίσαμε στη χώρα μας. Η κυβέρνηση έχασε τα πρώτα 3 χρόνια και μετά η ΔΟΕ την στρίμωξε. Εγώ ήμουν στη μέση. Η κυβέρνηση πάνω στον πανικό ότι δεν προλάβαινε, έκανε ό,τι της έλεγαν. Το έβλεπα ότι οικονομικά από πλευράς κυβέρνησης, ξέφευγαν οι Αγώνες. Είπα στον πρωθυπουργό να βάλουμε και ιδιώτες. Μου απάντησα, ‘πώς θα το πάρουν τα ΜΜΕ και ο κόσμος;’”.

Για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, η Γιάννα Αγγελοπούλου τόνισε πως “υπάρχουν ηγέτες γύρω μας. Επενδύω στους νέους ανθρώπους. Δεν πιστεύω στους τίτλους. Ξεκίνησα από το τίποτα. Ούτε λεφτά, ούτε δύναμη. Πιστεύω στον ηγέτη που εμπνέει τον άνθρωπο”.

Ξεκάθαρη και χωρίς να αφήνει ίχνος αμφισβήτησης, απάντησε και στις φήμες που τη θέλουν να ιδρύει κόμμα. “Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν θα κάνει κόμμα. Αυτό λέγεται από το 1990, που παντρεύτηκα τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, όταν κι έλεγαν πως θα με βάλει στην πολιτική με χρυσό άρμα”, τόνισε.

Για τις επιθέσεις σε πολιτικούς μέσω του βιβλίου της, η κα Αγγελοπούλου απάντησε πως “κάλυψα κάποιους πολιτικούς γιατί δεν ήθελα να γράψω κάτι παραπάνω για αυτούς. Ας είναι λοιπόν ευχαριστημένοι με αυτά που έγραψα” , ενώ στην ερώτηση για τον Κώστα Καραμανλή και τις σχέσεις που διαταράχθηκαν μετά το πάρτι στο σπίτι της, η απάντησή της ήταν κοφτή τονίζοντας πως “παραθέτω τα γεγονότα έτσι όπως έγιναν”.

Για τις φήμες που θέλουν τον γιο της υποστηρικτή του Αλέξη Τσίπρα, η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν θέλησε να απαντήσει, τονίζοντας πως “δεν αρέσει στον γιο μου να συζητάω για εκείνον“. Όσο για τα σενάρια που τη θέλουν να ιδρύει κόμμα, υπογράμμισε για άλλη μια φορά πως “μα δεν έχουν βάλει το όνομά μου δίπλα σε τόσα κόμματα; Πιστεύω πως ο κόσμος δίνει δείγμα αν είναι ευχαριστημένος από κάτι ή όχι. Σαν απλή Ελληνίδα μιλάω. Χρειάζονται κάποιες δυνάμεις που θα βγουν από τον κόσμο και αυτές θα κριθούν από τον κόσμο”.

“Αισθάνομαι γέννημα – θρέμμα της Νέας Δημοκρατίας”, σημείωσε ερωτώμενη, προσθέτοντας δε, πως ούτε τα παιδιά της γνωρίζουν ποιο κόμμα ψηφίζει.

Η κα Αγγελοπούλου εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στο πολιτικό σύστημα, υποστηρίζοντας πως “ο κόσμος δεν φταίει για την κρίση. Αν θέλετε να τα βάλετε με κάποιον, να τα βάλετε με διακυβέρνηση ετών που διατηρούσε μια πελατειακή σχέση”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη γνωριμία με τον σύζυγό της, Θεόδωρο Αγγελόπουλο, θυμήθηκε πως “η πρώτη συνάντηση με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο δεν ήταν καθόλου ρομαντική. Με κοιτούσε αφ’ υψηλού, ήμουν ένα φτωχό κορίτσι από την Κρήτη. Η ζωή μου ήταν απλή, είχα πουλήσει τα χρυσαφικά μου για να επιβιώσω”.

Στις δυσκολίες που συνάντησε σαν γυναίκα και αν είχε άλλη αντιμετώπιση από τα media στην περίπτωση που ήταν άνδρας, τόνισε πως “σαν γυναίκα πρόεδρος προσέλαβα τις πιο πολλές γυναίκες. Είμαι υπέρ της γυναικείας ομορφιάς. Έχω χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα των γυναικών, εκτός από ένα. Ακόμη και την κολακεία και το κλάμα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα