Για παράνομο πλουτισμό ελέγχεται ο Γιώργος Σταθάκης – Τι θα γίνει με Φλαμπουράρη, Χαϊκάλη και Μητρόπουλο

Δεκάδες πολιτικά πρόσωπα καλεί να δώσουν εξηγήσεις εντός 10ημέρου η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία παράλληλα παρέπεμψε σε ορκωτούς λογιστές τις επίμαχες υποθέσεις (Σταθάκης, Φλαμπουράρης, Χαϊκάλης, Μητρόπουλος).

Ο Γιώργος Σταθάκης ελέγχεται για παράνομο πλουτισμό και οι ορκωτοί λογιστές θα κληθούν να διαπιστώσουν κατά πόσον το 1 εκατ. ευρώ που όντως παρουσίασε σε συμπληρωματική του δήλωση εκ των υστέρων έχει φορολογηθεί κανονικά και στο χρόνο που έπρεπε.

Για την εταιρεία

του Αλέκου Φλαμπουράρη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Γιώργος Βαρεμένος ανέφερε ότι η μεταβίβαση των μετοχών της έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες του 2015, το οποίο δεν έχει ακόμη ελεγχθεί. Κάτι που θα γίνει κατά προτεραιότητα από τους ορκωτούς λογιστές, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Αντίστοιχα με την υπόθεση Σταθάκη, για τον Παύλο Χαϊκάλη και την εταιρεία του με έδρα την Κύπρο, θα γίνει έλεγχος από τους ορκωτούς κατά πόσον τα 30.000 ευρώ που έχει εισπράξει από την εταιρεία έχουν φορολογηθεί. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Βαρεμένος, η εταιρεία δεν θεωρείται offshore, με βάση το γράμμα του νόμου.

Τέλος, η υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου δεν θα αποτελέσει αντικείμενο διερεύνησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, δεδομένου ότι ήδη έχει παραπεμφθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς.

The post Για παράνομο πλουτισμό ελέγχεται ο Γιώργος Σταθάκης – Τι θα γίνει με Φλαμπουράρη, Χαϊκάλη και Μητρόπουλο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα