Γερμανοί Ρομά: Αρθρογραφία με ρατσιστικά πρότυπα από τα γερμανικά ΜΜΕ

Αιχμές κατά των γερμανικών ΜΜΕ αφήνει το Κεντρικό Συμβούλιο Γερμανών Ρoμά κάνοντας λόγο για «Αρθρογραφία με ρατσιστικά πρότυπα» σύμφωνα με το οποίο τα εμπαθή δημοσιογραφικά σχόλια οδηγούν σε «στιγματισμό» της μειονότητας.

«Ένα ξανθό κοριτσάκι ανακαλύπτεται από την αστυνομία σε έναν καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα και αμέσως αρχές και μέσα ενημέρωσης οσφραίνονται απαγωγή, εμπόριο παιδιών και οργάνων, σεξουαλική εκμετάλλευση, καταναγκαστικό γάμο. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν ευσταθεί. Αλλά το γεγονός ότι διατυπώνονται

αυτές οι κατηγορίες χωρίς να έχει γίνει προηγουμένως κάποια στοιχειώδης έρευνα από την αστυνομία και την εισαγγελία καταδεικνύει τα «ρατσιστικά πρότυπα» από τα οποία εξακολουθούν να διακατέχονται οι ευρωπαϊκές κοινωνίες» δήλωσε ο Ρομάνι Ρόζε, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Γερμανών Σίντι και Ρομά.

Ο επικεφαλής των Γερμανών Ρομά τονίζει ότι «Η εμπαθής αρθρογραφία της πλειοψηφίας του γερμανικού τύπου έχει προκαλέσει ένα «νέο στιγματισμό» της μειονότητας των Ρομά.Το ζητούμενο δεν είναι να γίνονται μόνον εκκλήσεις αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί η ευθύνη του καθενός απέναντι στο κράτος δικαίου. Αυτό πρέπει να το προσέξουν και τα μίντια: στο κράτος δικαίου την ευθύνη για παραβατικές πράξεις την αναλαμβάνει το μεμονωμένο άτομο. Και αυτή η χρέωση δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την πολιτισμική του ταυτότητα».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα