Γεύση από Σικελία – Πίτσα με παντσέτα και πατάτες

Η πίτσα με πατάτες και παντσέτα είναι αρκετά διαδεδομένη στην Ιταλία και αγαπιέται από πολύ κόσμο. Όσοι δεν την έχετε δοκιμάσει δώστε της μια ευκαιρία γιατί είναι πραγματικά λαχταριστή.

Η συνταγή για πίτσα από την Σικελία θα σας χορτάσει καθώς είναι ένα πλήρες πιάτο.

Τι θα χρειαστείτε:

Βασική ζύμη πίτσας (πουλάνε τα σούπερ μάρκετ)

4 πατάτες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

¾ της κούπας

σιμιγδάλι

Μισό κιλό παντσέτες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)

4 κόκκινες πιπεριές ψημένες (κομμένες ζουλιέν, δηλαδή σε λεπτές λωρίδες)

200 γραμμάρια τυρί ταλέτζιο (κομμένο σε φέτες)

¼ της κούπας τριμμένη παρμεζάνα

Πιπέρι

Χυμός από μισό λεμόνι

Φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα

Πως να την φτιάξετε:

1)Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου

2)Γεμίζεται μία κατσαρόλα με νερό και προσθέτετε το αλάτι και τις πατάτε. Μόλις βράσει το νερό αφήστε τις πατάτες για 8 με 10 λεπτά προκειμένου να μην μαγειρευτούν τελείως. Βγάλτε τις πατάτες από την φωτιά και τοποθετείστε τες σε μία πετσέτα για να στραγγίξουν. Μόλις κρυώσουν αρκετά για να μπορείτε να τις πιάσετε χωρίς να καείτε, κόψτε τες σε λεπτές φέτες.

3) Όσο περιμένετε να κρυώσουν οι πατάτες, κόψτε τις πανσέτες και τοποθετείστε τες σε ένα τηγάνι. Μόλις το πολύ λίπος φύγει και γίνουν τραγανές, αποσύρεται και τοποθετείστε σε ένα πιάτο με χαρτί.

4) Στη συνέχεια παίρνετε την ζύμη και την καλύπτεται με τις φέτες πατάτας, προσθέστε το ελαιόλαδο και τοποθετείστε στο φούρνο για 10 – 12 λεπτά μέχρι οι πατάτες να πάρουν χρώμα.

5) Βγάλτε την πίτσα από το φούρνο και τοποθετείστε τα κομμάτια πανσέτας, τις πιπεριές, το πιπέρι, την παρμεζάνα και το ταλέτζιο. Τοποθετείστε την πίστα ξανά στο φούρνο για περίπου 7 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και το φαγητό σας να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

6) Τέλος, βγάλτε την πίστα από το φούρνο και πασπαλίστε με βασιλικό. Περιμένετε για λίγα λεπτά και ρίξτε τον χυμό λεμονιού.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα