Φτιάξε τα κανελόνια σου αλλιώς, με κιμά γαλοπούλας

Ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης, προτείνει ένα από τα αγαπημένα του πιάτα, κανελόνια με κιμά γαλοπούλας, και σε προκαλεί να τα φτιάξεις κι εσύ! Έτσι κι αλλιώς, δεν θέλει κόπο… αλλά τρόπο.

Υλικά

500 γραμμ. κανελόνια½ κιλό κιμά από φιλέτο γαλοπούλας1 ώριμη ντομάτα1 κύβο ζωμό κρέατος1 κουταλιά ντοματοπελτέ½ ποτήρι νερό1 κρεμμύδι μέτριο½ φλιτζ. ελαιόλαδο100 γραμμ. κεφαλογραβιέρα100-150 γραμμ. ρεγκάτο1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιάΛίγο μαϊντανόΕλάχιστο μπαχάριΑλάτι,
κόκκινο γλυκό πιπέρι & βασιλικός300 γραμμ. γκούντα

Διαδικασία

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και τον κιμά. Όταν τσιγαριστεί ο κιμάς, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και τα τυριά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για να φύγει όλο το νερό. Μετά ρίχνουμε τα τυριά, εκτός από το γκούντα, τα οποία τα έχουμε κομμένα σε κομματάκια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και σβήνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Γεμίζουμε τα κανελόνια τα οποία δεν τα έχουμε βράσει πριν και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι περίπου 35Χ20cm. Βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα, περίπου για 30-45 λεπτά. Όταν τα κανελόνια έχουν «ρουφήξει» όλο το νερό, ρίχνουμε από πάνω και το τριμμένο γκούντα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.

The post Φτιάξε τα κανελόνια σου αλλιώς, με κιμά γαλοπούλας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα