Φρίκη στη Συρία – Οι αντάρτες μαθαίνουν σκοποβολή στις κοιλιές των εγκύων

Μια από τις πιο φρικιαστικές όψεις του εμφυλίου πολέμου στη Συρία φέρνει στο φως η μαρτυρία του Βρετανού γιατρού, ο οποίος προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε νοσοκομείο της χώρας, ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές του καθεστώτος χρησιμοποιούν τις εγκύους ως στόχους για να κάνουν ασκήσεις σκοποβολής. Ο ΝτέιβιντΝοτ και οι συνάδελφοί του διαπίστωσαν ότι έγκυες είχαν πυροβοληθεί σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος τους την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν από μια περιοχή κυριαρχίας των καθεστωτικών δυνάμεων, για να βρουν τρόφιμα και

εφόδια.

«Μια ημέρα ήρθε μια έγκυος με τραύμα στην βουβωνική χώρα. Την επόμενη μια άλλη που είχε πυροβοληθεί στο αριστερό στήθος. Η τρίτη είχε πυροβοληθεί στο λαιμό», ανέφερε ο γιατρός στους βρετανικού Τάιμς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, οι φήμες στην περιοχή θέλουν τους ελεύθερους σκοπευτές να είναι μισθοφόροι από Κίνα και Αζερμπαϊτζάν και να δουλεύουν για τον Άσαντ.

Ο Βρετανός γιατρός πρόσφερε για πέντε εβδομάδες τις υπηρεσίες του και δεν ήταν το πρώτο που επισκεπτόταν, αφού στο παρελθόν είχε επισκεφθεί Βοσνία, Λιβύη, Τσαντ, Σουδάν, Δημοκρατία του Κονγκό. Η Συρία δεν ήταν όμως η πρώτη χώρα όπου είδε να χρησιμοποιούνται έγκυοι ως κινούμενοι στόχοι. Σε μια και μόνο ημέρα πυροβολήθηκαν σχεδόν δέκα περιστατικά. Κάποια άλλη φορά κατέφθασαν δύο που όμως τα μωρά τους δεν τα κατάφεραν. Σε μια άλλη περίπτωση, η σφαίρα βρέθηκε καρφωμένη στον εγκέφαλο του μωρού.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο σοκαριστικό ήταν. Συνήθως οι άμαχοι τραυματίζονται ή σκοτώνονται όταν πέφτουν σε διασταυρωμένα πυρά. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα κάτι τέτοιο. Ήταν κάτι παραπάνω από κόλαση» δήλωσε ο γιατρός. «Είδα ελάχιστους αντάρτες», είπε ακόμη. «Το 90% των ασθενών ήταν άμαχοι».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα