Φρένο made in…Iran στην εκλογολογία- Ο Τσίπρας αναζητά τρόπο απεγκλωβισμού

07:39 9/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Ο Πάνος Καμμένος πέταξε ένα “πυροτέχνημα” εκλογών, περισσότερο ως προειδοποιητική βουλή για τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που αγχώνονται από τις δυναμικές κοινωνικές κινητοποιήσεις, πλην όμως το πυροτέχνημα αυτό πυροδότησε ένα 48ωρο πρώιμης εκλογολογίας, την οποία έσπευσε να κλείσει η κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο.
Ρεπορτάζ: Αλέξης Μαυραγάνης

Κι αυτό γιατί όλοι κατάλαβαν ότι η ανώτατη κυβερνητική πηγή από το …Ιράν όπου πραγματοποιείται η επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, θέλει να βάλει τέλος στο σενάριο που περισσότερο αποσυσπειρώνει παρά συσπειρώνει τους βουλευτές και προκαλεί εκνευρισμό αλλά και έντονη αποσταθεροποίηση σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, τη στιγμή που το καταρρέει.

Η φράση μάλιστα, “Είστε καλά σας, εκλογές κάθε τρεις μήνες;” που διέρρευσε από την ελληνική αποστολή, σηματοδοτεί και ένα μικρό άδειασμα στον Πάνο Καμμένο, που φαίνεται να άνοιξε το θέμα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Μαξίμου.

Για το θέμα αναμένεται να τοποθετηθεί σίγουρα και η κυβερνητική εκπρόσωπος σήμερα στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών, όπου αναμένεται να δώσει το στίγμα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων, που είναι το προσφυγικό αλλά και η αξιολόγηση που πρέπει να προχωρήσει άμεσα.

Το σενάριο των εκλογών απέρριψε και ο Πρόεδρος της Βουλής, σε πλήρη συγχορδία με το Μαξίμου, ο οποίος μιλώντας χθες στη Βουλή με δημοσιογράφους δήλωσε ότι “δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών”, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν απεργάζεται σενάρια κάλπης.

Πέρα πάντως από τις διαψεύσεις, αυτό που είπε ο Πάνος Καμμένος δεν απέχει από όσα συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, που ούτε λίγο ούτε πολύ, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έριξαν την ιδέα της ηρωικής εξόδου από την εξουσία, καθώς θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντέξει πολιτικά από την εφαρμογή του μνημονίου.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πάντως απορρίπτει αυτά τα σενάρια κι επεξεργάζεται τρόπους απεγκλωβισμού από τη διπλή πίεση που δέχεται με τις κοινωνικές αντιδράσεις από τη μια και τις πιέσεις των δανειστών από την άλλη.

Μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα αφήσει να διαφανεί το πώς θα τροποποιήσει τις προτάσεις της σε ασφαλιστικό και φορολογικό ώστε να εκμαιεύσει και τις πρώτες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των δανειστών για τις αλλαγές, ενόψει της επιστροφής του κουαρτέτου στην Αθήνα.

Πέραν αυτών, το προσφυγικό εξακολουθεί να ταλαιπωρεί το κυβερνητικό επιτελείο, και ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να βρεθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα μέσα Φεβρουαρίου, με τα hot spots έτοιμα, και την Ελλάδα συνεργάσιμη στον απόλυτο βαθμό απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους. Το καλαντάρι είναι γεμάτο, άρα τα σενάρια εκλογών μπορούν να περιμένουν….

The post Φρένο made in…Iran στην εκλογολογία- Ο Τσίπρας αναζητά τρόπο απεγκλωβισμού appeared first on KoolNews.

Keywords
τσιπρας, αλέξης τσίπρας, καμμενος, βουλη, εκλογες, συριζα, μνημονιο, αθηνα, ελλαδα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, αξιολογηση, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, το θεμα, θεμα, πιεση, ασφαλιστικο, δωσει, ειπε, εβδομαδα, ενημερωση, ιδεα, κυβερνηση, μαξιμου, μικρο, πηγη, σεναριο, σιγουρα, στιγμα, εφαρμογη
Τυχαία Θέματα