Φόβος; Ποιος φόβος;

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις η γραμμή ανάμεσα στον τρόμο και την παρωδία είναι πολύ λεπτή. Μα πάρα πολύ. Και αυτά τα τέρατα το αποδεικνύουν…

Από τον Άγγελο Μαραγκό

Ξεκινώντας να σκεφτούμε τα πιο τρομακτικά πλάσματα που έχουν εμφανιστεί σε τηλεόραση και κινηματογράφο, μπορούμε να θυμηθούμε πολλά που ανήκουν στην κατηγορία. Έλα, όμως, που κάποιοι δημιουργοί δεν έχουν, μάλλον, την αίσθηση του φόβου… Έτσι, λοιπόν, έχουν ξεπηδήσει κατά καιρούς στις οθόνες διάφορα όντα που αντί για φόβο κατάφεραν να προκαλέσουν την αμηχανία μας.

align="left">

01. Cujo: ένας σκύλος Αγίου Βερνάρδου ονόματι Cujo προκαλεί τον τρόμο με την εμφάνιση και τα δαγκώματά του σε μια αμερικάνικη πόλη. Ή και όχι. Δεν υπάρχει άνθρωπος που αν συμπαθεί τα σκυλιά γενικά, να μη συμπαθεί αυτούς τους αγαθούς γίγαντες. Στη συγκεκριμένη επιλογή, η ίδια η φύση του ζώου πρόδωσε τους δημιουργούς της ταινίας.

02. Tribbles: μικρά ζωάκια δίχως φύλο που περισσότερο θύμιζαν περισσότερο χάμστερ καλυμμένα από μια περούκα. Ήταν αρκετά δύσκολο να δεχθεί κανείς ότι κάποιος ήρωας του Star Trek μπορούσε να απειληθεί από αυτά και τα μικρόβιά τους.

03. The Blob: τεραστίων διαστάσεων γλίτσα, που καταβρόχθιζε οτιδήποτε έβρισκε στο πέρας της και κατά αυτόν τον τρόπο αποκτούσε περισσότερο όγκο. Αηδιαστικό, ίσως, για κάποιους. Τρομακτικό, κομματάκι δύσκολο…

04. Adipose: χαμογελαστά τερατάκια από λίπος (!) που πεταγόντουσαν από τις χοντρές κοιλιές διαφόρων τύπων στη διάσημη ταινία του Dr. Who. Σα να ακούω κοριτσάκια  στο βάθος να φωνάζουν «ωω, τι γλυκό»!

05. Killer Shrew: κάτι μεταξύ σκύλου και ογκωδέστατου ποντικού θύμιζε το συγκεκριμένο πλάσμα. Και σκεφτείτε ότι στην εποχή του δεν υπήρχαν ούτε κατά διάνοια τα οπτικά εφέ που διαθέτουμε την τελευταία 20ετία. Εσύ μεγάλε που το σκέφτηκες, σε λάθος εποχή γεννήθηκες…

06. Εξωγήινοι από το Killers from Space: οι εξωγήινοι λέει, ανέστησαν έναν πυρηνικό επιστήμονα και εκείνος προσπάθησε να τους βοηθήσει για να κατακτήσουν τον κόσμο. Οι «τρομακτικοί» εξωγήινοι, λοιπόν, είχαν μάτια που έμοιαζαν με μπαλάκια του πινγκ πονγκ και περισσότερο έμοιαζαν με κακοντυμένη ομάδα του καρναβαλιού της Πάτρας.

07. Ro-Man: άλλο ένα τερατοειδές κατασκεύασμα της δεκαετίας του 50’ που απέτυχε να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Ο έρωτας για μια γήινη και η στολή του, που έμοιαζε με εκείνη την καταδυτική του Κουστώ, τον έκαναν περισσότερο συμπαθητικό παρά προκαλούσαν τον τρόμο.

08. The Wheelers: μπορεί όταν ήσασταν 10 ή λιγότερο, αυτό το θέαμα να σας τρόμαζε. Καλικαντζαρόφατσες με ρόδες αντί για πόδια και το κλασσικό evil χαχανητό. Δεν κρίνεται και ως η πιο τρομακτική ιδέα ούτε και για παιδική ταινία.

09. Leprechaun: ε, αυτός ο κοντοπίθαρος τυπάκος φέρνει τύχη, λένε οι

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Lifestyle > KoolNews
Φόβος Ποιος,fovos poios