Φεύγουν για τα Βαλκάνια τα Jumbo- Καταστήματα σε Ρουμανία και Κύπρο

Την υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος συνεχίζει ο όμιλος λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών μπεμπέ, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων, Jumbo. Στο πλαίσιο αυτό στις 15 Μαΐου εγκαινιάζεται η λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος Jumbo που θα διαθέτει είδη πάρτι, παιδικό χαρτοπωλείο και άλλα προϊόντα (πχ ποδήλατα, πισίνες, φουσκωτά κάστρα κτλ).

Στην εκπνοή της τρέχουσας οικονομικής χρήσης

αναμένεται η λειτουργία δύο ακόμα καταστημάτων Jumbo στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για την είσοδο του Ομίλου στην αγορά της Ρουμανίας.

Κατά την επόμενη οικονομική χρήση (Ιούλιος 2013- Ιούνιος 2014) αναμένεται να λειτουργήσουν τουλάχιστον δύο υπερκαταστήματα στη Ρουμανία, το νέο κατάστημα του Ομίλου στην Πάφο της Κύπρου, καθώς και ένα ακόμα κατάστημα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων κατά το εννεάμηνο της παρούσας οικονομικής χρήσης διατήρησε θετικό πρόσημο +0,41%. Τα αποτελέσματα του εννεαμήνου του Ομίλου Jumbo θα περιλαμβάνουν και τις επιπτώσεις από την πρόσφατη κυπριακή κρίση.

Σημειώνεται ότι η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Jumbo στην Κύπρο είχε καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου περίπου 58 εκατ. ευρώ. Με βάση την αξιολόγηση που έγινε κατά τις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου εκτιμάται ότι το 37,5% του ανασφάλιστου ποσού των τραπεζικών αυτών καταθέσεων θα απομειωθεί με συνεπακόλουθη καθαρή ζημία της τάξης των 20 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια η κερδοφορία του Ομίλου θα κυμανθεί στα περίπου 48 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 29% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αν δεν συνυπολογιζόταν το έκτακτο αυτό γεγονός, τότε σε συγκρίσιμη βάση για το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης τα κέρδη του Ομίλου Jumbo θα ήταν μειωμένα μόνο κατά -3,42% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο διατήρησε τον θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Αυτό κυρίως οφείλεται στην συμβολή των καταστημάτων της Βουλγαρίας ενώ μικρή μείωση σημείωσαν τα καταστήματα της Ελλάδας και την Κύπρου.

Οι πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου επηρεάζουν θετικά το τελευταίο τρίμηνο της παρούσας οικονομικής χρήσης ενώ πέρυσι οι πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου μοιράστηκαν μεταξύ των δύο τελευταίων τριμήνων αφού το 2012 ο εορτασμός του Πάσχα ήταν νωρίτερα.

Οι πωλήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Βουλγαρία ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες με αποτέλεσμα οι πωλήσεις για το δεκάμηνο (Ιούλιος- Απρίλιος) να τερματίσουν στα περυσινά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα