Φελπς: Δεν θέλω να ξαναδώ πισίνα στη ζωή μου!

17:46 1/8/2012 - Πηγή: KoolNews

Πέτυχε τον στόχο της ζωής του στο Λονδίνο, πέρασε στο πάνθεον των ηρώων κατακτώντας σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες 19 μετάλλια, όσα ποτέ κανείς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει, υποχρέωσε την παγκόσμια κολύμβηση να τον παραδεχτεί ως τον καλύτερο όλων των εποχών και τώρα… όπου φύγει φυγεί. Νερό μόνο στους εφιάλτες του!

Όταν έπεσε για πρώτη φορά στην ολυμπιακή πισίνα του Λονδίνου ο Μάικλ Φελπς έκανε την αρνητική έκπληξη της διοργάνωσης μένοντας εκτός τελικού

στα 400 μ. μικτή ατομική. Είπαν πολλά. Ότι ο υπερολυμπιονίκης ξόφλησε, υπερεκτίμησε τον εαυτό του και δεν προετοιμάστηκε σωστά, κουράστηκε, γέρασε, είχε παίξει την ήττα στο στοίχημα κι άλλα γραφικά. Ο ίδιος τσαντίστηκε δεν τα έβαψε μαύρα.

Ούτως ή άλλως ο σκοπός της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ήταν άλλος. Είχε βάλει στο μάτι το απίστευτο ρεκόρ των 18 ολυμπιακών μεταλλίων της γυμνάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, Λαρίσα Λατίνινα.

Ο 27χρονος Αμερικανός κολυμβητής από τη Βαλτιμόρη το έσπασε το ρεκόρ της Λατίνινα με τα τρία μετάλλια που πανηγύρισε στο Λονδίνο τις επόμενες μέρες. Με 19 ολυμπιακά μετάλλια είναι πλέον πιο πετυχημένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Και τώρα μπορεί επιτέλους να κρεμάσει το σκουφάκι του.

Έχει μάλιστα τόσο πολύ μπουχτίσει από το κολύμπι ώστε είναι σίγουρος πως ακόμη κι αν στις διακοπές που θα κάνει μετά το Λονδίνο βρεθεί σε μια μαγευτική παραλία δεν θα πατήσει το πόδι του σε βρεγμένο βοτσαλάκι! «Δεν θέλω να ξαναδώ πισίνα στη ζωή μου. Δεν θέλω να ξαναμπώ στο νερό. Έχω περάσει τόσο χρόνο κολυμπώντας ώστε ακόμα κι αν είμαι στην παραλία το νερό δεν πρόκειται να το πλησιάσω. Ούτε για μπάνιο, ούτε για παιχνίδια. Μακριά!», εξομολογήθηκε ο Μάικλ Φελπς στην εκπομπή του Πιρς Μόργκαν στο CNN λίγες ώρες πριν καταρρίψει το θρυλικό ρεκόρ της Λατίνινα.

Ακούγονται περίεργα τα λόγια του πιο αναγνωρίσιμου κολυμβητή στην υφήλιο αλλά… για σκεφτείτε ότι από τα 7 του -20 συνεχόμενα χρόνια δηλαδή- προπονείται στο νερό, είναι υποχρεωμένος να προσέχει τη διάτροφη και τη συνναναστροφή του ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια κάνει καθημερινά προπονήσεις σαν να μετέχει κανονικά σε διοργάνωση…

Δείτε το βίντεο με το απόσπασμα της συνέντευξης όπου ο Φελπς αποκαλύπτει πως το ίνδαλμά του είναι ο μπασκετμπολίστας Μάικλ Τζόρνταν επειδή «έκανε αυτό που ήξερε να κάνει χωρίς να ψάχνει δικαιολογίες στο αν ήταν άρρωστος ή είχε άλλα προβλήματα. Δεν έψαχνε ποτέ δικαιολογίες. Έβγαινε εκεί έξω κάθε νύχτα και έκανε τη δουλειά του. Αυτό σημαίνει να είσαι πρωταθλητής»:

Τα 19 ολυμπιακά μετάλλια του Μάικλ Φελπς

Αθήνα 2004

Χρυσό 100μ. πεταλούδαΧρυσό 200μ. πεταλούδαΧρυσό 200μ. μικτής ατομικήςΧρυσό 400μ. μικτής ατομικήςΧρυσό 4×200μ. ελεύθεροΧρυσό 4×100μ. μικτήςΧάλκινο 200μ. ελεύθεροΧάλκινο 4×100 ελεύθερο

Πεκίνο 2008

Χρυσό 100μ. πεταλούδαΧρυσό 200μ. πεταλούδαΧρυσό 200μ. ελεύθεροΧρυσό 200μ. μικτής ατομικήςΧρυσό 400μ. μικτής ατομικήςΧρυσό 4×100μ. ελεύθεροΧρυσό 4×200μ. ελεύθεροΧρυσό 4×100μ. μικτής ομαδικής

Λονδίνο 2012

Αργυρό
Keywords
Τυχαία Θέματα