Φαρμακεία: Σταματούν την απεργία και ξεκινούν προεκλογική αντιμνημονιακή προπαγάνδα

Μια μέρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου οι φαρμακοποιοί σταματούν τις απεργαικές κινητοποιήσεις αλλά δηλώνουν ότι θα αναζητήσουν άλλες μορφές για να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.

Αρχικά προαναγγέλλουν ότι θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και παράλληλα ανακοίνωσαν ότι θα μετατρέψουν τα φαρμακεία τους σε μόνιμα εκλογικά τμήματα ενάντια όσων ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.

Παράλληλα,

στη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής εκτός από τη διακοπή της απεργίας αποφασίστηκε να καταργηθούν οι εφημερίες τις καθημερινές -εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα- και να παραμείνουν μόνον οι διανυκτερεύσεις.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα της ΝΔ.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι «η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές μου, οδηγεί σε εξαφάνιση τη μεσαία τάξη και, χθες ολοκλήρωσε, με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, την καταστροφή των φαρμακοποιών που έχω την τιμή να εκπροσωπώ και για τους οποίους θα συνεχίσω να μάχομαι».

Και καταλήγει ο κ. Θεοδοσιάδης: «Επειδή πιστεύω ότι οι πολιτικές μου επιλογές πρέπει να είναι συμβατές με τη συνείδησή μου, αποχωρώ από τη Νέα Δημοκρατία».

Φωτογραφία: MotionTeam

Keywords
Τυχαία Θέματα