Φάε κεμπάπ να δεις καλό – 5 γευστικά κεμπαπτζίδικα στην Αθήνα (όχι στο Μοναστηράκι)

Είναι από τις στιγμές που ευγνωμονούμε τους Μικρασιάτες για αυτά που μας έφεραν και μας έμαθαν. Το κεμπάπ είναι ο λόγος που το τυλιχτό ανέβηκε επίπεδα και που οι φανατικοί με τα πικάντικα και πολίτικα εδέσματα μπορούν να αισθάνονται ευτυχείς. Και στην Αθήνα υπάρχουν αρκετά μέρη για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Άλλα από Έλληνες, άλλα από ανατολίτες, τα κεμπαπτζίδικα που ακολουθούν θα θες να τα ανακαλύψεις ή τα ξέρεις ήδη και θα αισθανθείς περήφανος

που ξέρεις να τρως. Μην περιμένεις να δεις Μπαϊρακτάρη, Θανάση ή τον Σάββα του Μοναστηρακίου, γιατί εκεί μιλάμε για εμπορευματοποίηση του κεμπάπ. Η αληθινή απόλαυση είναι αλλού.

Γνήσιο

Άνοιξε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στη Βούλα και έγινε το κεμπάπ-spot των Νοτίων Προαστίων. Το τυλιχτό κεμπάπ του με κασέρλι (λιωμένο τυρί) θα σε συναρπάσει, ενώ και το παστουρμαλί του έχει φανατικούς θαυμαστές. Και με τιμή στο 1.90 που δεδομένης της περιοχής και της ποσότητας είναι απροσδόκητα θελκτικό.

Βασιλέως Παύλου 80, 2108951131

Μπαρμπαδήμος

Αυθεντικό κεμπαπτζίδικο που έχει μεταφέρει σε Νέα Σμύρνη και Πασαλιμάνι την επιστήμη του κεμπάπ και με τον κόσμο να εξυμνεί από την πρώτη μέρα το σουτζούκι του. Αυτό όμως που τον καθιερώνει είναι η φαντασία του και η επιθυμία του να το εξελίξει. Ποιος θα περίμενε δηλαδή να βρει κεμπάπ, παστουρμά και σουτζούκι με φέτα μέσα τους. Α, ναι ξεχάσαμε να αναφερθούμε στον παστουρμά του που κάθε έλλογος λάτρης του φαγητού θα πρέπει να φάει.

Αιγαίου και Σπαθάρη 2, Σμύρνη & Ακτή Μουτσοπούλου 64, Πασαλιμάνι

Κebab

Το κεμπαπτζίδικο του Δημήτρη Αγοραστού που μετά το Αρχηγείον στη Θεσσαλονίκη, άνοιξε αυτό το ανατολίτικο μέρος, όπου οι πίτες πλάθονται και ψήνονται στα κάρβουνα και το τυλιχτό του Αδάνα κεμπάπ ή το σαγανάκι λαχματζούν είναι τα top class προϊόντα του. Με 20€ θα φας και θα παραχορτάσεις.

Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι, 2106617353

Ο Νέζος

Κεμπάπ και μπιφτέκι συνοδευόμενα από τις πιο λεπτές, τραγανιστές, στρογγυλές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, παρέα με πικάντικη μελιτζανοσαλάτα, σπιτικά ντολμαδάκια και τσίπουρο με σαφράν.

Κων/πόλεως 58, Γκάζι, 6972340342

Σέρκος και 4 αστέρια

Σις, ντονέρ, γιαουρτλού με ωραία κόκκινη σάλτσα ή «κασεράτα» με κασέρι και πιτούλες «λαβάς» που ψήνονται στον ξυλόφουρνο από τον Αρμένη Σέρκο που ξέρει το κεμπάπ σαν την παλάμη του.

Ζέππου και Ξενοφώντος 28, Γλυφάδα, 210 9649553

Το Έθνικ...

Rajajee

Κεμπάπ όπως το έμαθαν οι ψήστες στη Συρία, με όλα τα μπαχάρια και τον τρόπο ψησίματος να συγκεντρώνει ένα μωσαϊκό ανθρώπων της νυχτερινής Αθήνας για να το γευτούν.

Σοφοκλέους 47, 2103245272

Keywords
Τυχαία Θέματα