Έζησα την κόλαση του Μάλτεπε: Το ημερολόγιο του Άγγελου Φιλιππίδη από τις φυλακές

13:53 8/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Το ημερολόγιό τους, ο μοναδικός τρόπος «απόδρασης» από το κελί που μοιραζόταν με επτά ακόμη Αφρικανούς, ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, μπορεί φεύγοντας να το άφησε πίσω, τις μνήμες όμως από τις δύσκολες ώρες που πέρασε εκεί δύσκολα θα μπορέσει να το κάνει.

22 μέρες στις φυλακές του Μάλτεπε πέρασε ο Άγγελος Φιλιππίδης και όπως αναφέρει και ο ίδιος «ήταν 22 μέρες στην Κόλαση»,

σύμφωνα με το ημερολόγιο φυλακής, και της εφημερίδα Παραπολιτικά που το δημοσιεύει. Περιγράφει τις απίστευτες καταστάσεις που έζησε μέσα σε ένα κελί με εφτά Αφρικανούς, το πόσο δύσκολο του ήταν να κοιμηθεί, την απαράδεκτη βρωμιά στις τουαλέτες και τα λίγα επισκεπτήρια του αδερφού του, Αλέξανδρου.

«Επί δύο πλέον εβδομάδες η συγκατοίκηση με άλλους επτά αλλοδαπούς, κατά τα φαινόμενα Αφρικανούς, όπου κανείς τους δεν μιλούσε Αγγλικά (ούτε βέβαια και ελληνικά) δεν μου έδινε τη δυνατότητα για κουβέντες. Ο ύπνος ήταν και αυτός δύσκολος για κάποιον που έχει συνηθίσει διαφορετικά, όταν μάλιστα κυριαρχούσαν στο μυαλό μου χιλιάδες σκέψεις, που αφορούσαν την άδικη κατά την εκτίμησή μου κατάσταση στην οποία βρισκόμουν», αναφέρει ο κ Φιλιππίδης όταν μιλά για τις συνθήκες κράτησής του αλλά για τα βασανιστικά λεπτά γεμάτα μοναξιά που πέρασε όλες αυτές τις μέρες.

«Πέραν της φαινομενικής καθαριότητας του χώρου, η στατιστική για ηπατίτιδα Β και για άλλες παρεμφερείς κολλητικές ασθένειες είναι πολλή μεγαλύτερη σε αυτές τις ομάδες πληθυσμού. Ο απολογισμός δεν έχει γίνει ακόμα, καθότι η μανία μου να γυρίσω στην Ελλάδα και να δικαιωθώ το ταχύτερο δυνατό ήταν τέτοια που δεν με άφησε να κάνω το καθιερωμένο τσεκ απ που μου πρότειναν οι δικηγόροι μου», συνεχίζει ο Άγγελος Φιλιππίδης μιλώντας για τις τελευταίες του ώρες στις φυλακές της γειτονικής Τουρκίας. Πάντως ο πρώην διοικητής μόλις αποφυλακίσθηκε και έφυγε και από το τμήμα Μεταγωγών της Κωνσταντινούπολης, κατευθύνθηκε σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείο Intercontinental για να «νιώσει ξανά άνθρωπος», όπως χαρακτηριστικά λέει και ο ίδιος, έπειτα από 22 βασανιστικές μέρες.

Μέρες, που όπως γράφει, έχασε πολλά κιλά με ένα μενού που επαναλαμβανόταν σε συνεχή βάση όλες τις ημέρες της εβδομάδας. «Το φαγητό ήταν καθημερινά ρύζι και φασόλια, ενώ για πρωινό υπήρχε το παραδοσιακό τσάι», γράφει και συνεχίζει: «Έτσι επέστρεψα κατά οκτώ κιλά πιο αδύνατος και καταβεβλημένος, φυσικά από την κακή διατροφή και την έλλειψη ύπνου».

Όσο για την κατάσταση στις τουαλέτες ήταν, μάλλον, απαράδεκτη. «Σε έκανε να απορείς εάν κάνοντας μπάνιο θα φύγεις πιο βρώμικος ή πιο καθαρός»

Keywords
Τυχαία Θέματα