Έξι τηλεφωνήματα έλαβε ο Ρουπακιάς- Μίλησε με τον πρόεδρο της τοπικής ΧΑ Νίκαιας

Βήμα βήμα ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι με τις αρχές να συλλέγουν στοιχεία που δείχνουν οργανωμένο χτύπημα από τη Χρυσή Αυγή.

Τις πρώτες απαντήσεις δίνει το κινητό του Γιώργου Ρουπακιά σχετικά με το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός πίσω από τη δολοφονία του 34χρονου. Πρόκειται για μια συσκευή παλιάς τεχνολογίας με μια κάρτα ουσιαστικά απενεργοποιημένη καθώς δεν μπορεί να κάνει κλήσεις παρά μόνο να δεχθεί και σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας αποτελούσε

το «επιχειρησιακό» κινητό του Γιώργου Ρουπακιά το οποίο είχε για τις συνεννοήσεις με άλλα άτομα της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το bloko.gr τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν όλα από οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής. Το πιο κρίσιμο ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι το τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Τ.Ο. Της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας καθώς αυτός θεωρείται ότι ίσως έκανε προσκλητήριο σύγκλισης του τάγματος εφόδου της οργάνωσης.

Η διαδικασία που πρόκειται τώρα να ακολουθηθεί, είναι να διαπιστωθεί αρχικά αν το κορυφαίο στέλεχος της τοπικής οργάνωσης ήταν παρών στο φονικό για να κατηγορηθεί για άμεση συνέργεια, ή αν κάλεσε ευρισκόμενος στο σπίτι του, τους υπόλοιπους 6 με 7 που επιστρατεύθηκαν για να συγκροτήσουν το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον Παύλου Φύσσα.

Σ' αυτή την περίπτωση, που θ' απαιτήσει νέες άρσεις, ενδέχεται να κατηγορηθεί ακόμη και για ηθική αυτουργία, στην περίπτωση που κάποιος καταθέσει ότι δόθηκε εντολή συγκέντρωσης του τάγματος εφόδου.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας τα τηλεφωνήματα έγιναν κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν πως ο 45χρονος βρισκόταν στον «σκληρό πυρήνα» της οργάνωσης στη Νίκαια και προσπαθούν να αποδείξουν το χτύπημα ήταν οργανωμένο με ομάδα που συγκροτήθηκε ad hoc και κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα