Έξαλλος ο Ομπάμα με τους βομβιστές της Βοστόνης: Θα σας βρούμε!

Απόλυτα συγκινημένος εμφανίστηκε ο Μπάρακ Ομπάμα σε ομιλία του στη Βοστόνη, σε εκδήλωση που έγινε προς τιμή των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου.

Ο Πρόεδρος της Αμερικής, μίλησε για την πόλη της Βοστόνης, για τα τρία θύματα της επίθεσης, αλλά και για το γεγονός, πως θα κάνει τα πάντα για να βρεθούν οι ένοχοι.

Αναλυτικά η ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα:

«Γεια σου Βοστόνη! Το πρωί της Δευτέρας, ο ήλιος ανέτειλε πάνω από τη Βοστόνη. Ήταν μια όμορφη και συνηθισμένη μέρα. Οι δρομείς, έδεσαν τα κορδόνια των παπουτσιών

για να τρέξουν στον Μαραθώνιο, που δείχνει το μεγαλείο του αθλητισμού και της ψυχής. Ήταν μια όμορφη μέρα για να βρίσκεσαι στη Βοστόνη.

Και τότε, μέσα σε μια στιγμή, η όμορφη μέρα έγινε τραγωδία. Ο φόβος σκορπίστηκε ποτέ. Σήμερα, είμαστε όλοι εδώ, γιατί όλοι μας, χάσαμε ένα κομμάτι από την καρδιά μας, με αυτά τα γεγονότα.

Θέλω να στείλω στους αμερικανούς ένα μήνυμα: Όλοι συγκινηθήκαμε από αυτά που είδαμε. Μπορεί να μην είμαστε από τη Βοστόνη, αλλά είμαστε μαζί σας. Όλος ο κόσμος γνωρίζει πόσο όμορφη είναι η Βοστόνη.

Η μέρα του Μαραθωνίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στον κόσμο. Άνθρωποι όλων των φυλών, των ηλικιών είναι εδώ, κάθε χρόνο, την ίδια μέρα, για να τρέψουν στον Μαραθώνιο. Έτσι, η Βοστόνη, είναι μια «παγκόσμια» πόλη. Είναι ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους. Ακόμα και σε μένα. Ένα κομμάτι μου ανήκει στη Βοστόνη. Εδώ σπούδασα. Εδώ γνώρισα τις γειτονιές, και τις έχω περπατήσει με την Μισέλ. Είναι η πατρίδα μου.

Αυτό που συνέβη τη Δευτέρα, είναι προσωπικό για μένα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Αμερικής, αναφέρθηκε προσωπικά σε κάθε ένα από τα τρία θύματα της βομβιστικής επίθεσης, στέλνοντας τις προσευχές του, στις οικογένειές τους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, τα μάτια του ήταν βουρκωμένα, και ο τόνος της φωνής του, έδειχνε ξεκάθαρα πόσο συγκινημένος είναι, ειδικά, όταν αναφέρθηκε στο οχτάχρονο παιδί.

Συνέχισε την ομιλία του, αναφερόμενος στους τραυματίες, στέλνοντας τις προσευχές του στο πλευρό τους, και στέλνοντας το μήνυμα προς αυτους: «Ναι, είμαι σίγουρος πως θα ξανατρέξετε! Θα ξανατρέξετε!

«Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν! Όχι! Όχι εδώ στη Βοστόνη! Θέλουν να χάσουμε την αισιοδοξία μας, και τις αξίες μας, αλλά όχι. Διάλεξαν λάθος πόλη! Σε αυτούς που θέλουν τον θάνατο και τον πόνο, εμείς τους λέμε πως θέλουμε την αγάπη, τη φιλία. Αυτό είναι το πνεύμα που έδειξε η Βοστόνη αυτές τις μέρες. Νοσοκόμες και γιατροί, εθελοντές, ακόμη και οι εξαντλημένοι δρομείς, έγιναν υπεύθυνοι για τις ζωές των τραυματιών. Τους μετέφεραν στα νοσοκομεία. Αυτό είναι το πνεύμα. Αυτή είναι η αγάπη. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σε όσους θέλουν να κάνουν κακό στον κόσμο μας.

Θα σας βρούμε και θα έρθετε αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη! Είμαστε ελεύθερη και δυνατή κοινωνία και αυτό δεν θα αλλάξει!»

Αμέσως μετά την ομιλία του ο πλανητάρχης αποχώρησε από την αίθουσα προκειμένου να μεταβεί στα νοσοκομεία της πόλης και να δει από κοντά όσους τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα