«Έβλεπα αφίσες σε κολόνες με το πρόσωπο μου επειδή έφυγα από τη Χρυσή Αυγή»

Τις δολοφονικές επιθέσεις που δέχτηκε όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή, αποφάσισε να καταγγείλει πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η σοκαριστική κατάθεση του Γ.Μ που δέχτηκε επιθέσεις από τα μέλη του κόμματος όταν αποφάσισε να αποχωρήσει δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

Σύμφωνα με την δικογραφία, στις 5 Ιουλίου 2013 η αντιφασιστική οργάνωση

(antifa kalithea) διοργάνωσε μία συναυλία στην Καλλιθέα και το παρόν είχαν δώσει περίπου 50 άτομα και διασκέδαζαν όταν τους επιτέθηκαν τριάντα άτομα.

Τα συγκεκριμένα άτομα φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής ενώ κρατούσαν ρόπαλα και ελληνικές σημαίες. Στη συνέχεια πέταξαν βόμβες μολότοφ και επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο Γ.Μ. προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο αλλά δεν τα κατάφερε.

Στην κατάθεση του αναφέρει ότι σκόνταψε και έπεσε στο οδόστρωμα και ενώ ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Κάποιος άγνωστος τον μαχαίρωσε τρεις φορές και τον άφησε αιμόφυρτο στο οδόστρωμα.

Ο Γ.Μ. διευκρίνισε στην κατάθεση του: «Συγκεκριμένα ήμουν γραμμένος στην Τοπική Οργάνωση της Αθήνας. Απ' όταν διαγράφηκα από το κόμμα οικειοθελώς, στην περιοχή Καλλιθέα όπου διαμένω, έχω βρει σε κολόνες, αφίσες με τη φωτογραφία μου, οι οποίες αναγράφουν το σύνθημα "πρώην μέλος, προδότης, ψάξτε τον, τσακίστε τον". Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι δύο επιθέσεις που έχω δεχτεί».

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η πρώτη επίθεση καταγράφτηκε αμέσως μετά την αποχώρηση του Γ.Μ. από την Χρυσή Αυγή, το 2010. Τότε του είχαν επιτεθεί δύο άτομα αλλά αυτός κατάφερε να τους απωθήσει και να γλυτώσει.

Τρία χρόνια αργότερα δεν στάθηκε τόσο τυχερός καθώς δέχτηκε τις μαχαιριές στην αντιφασιστική συναυλία. Έπειτα ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκαν έξι άτομα με μπλούζες της Χρυσής Αυγής και τον έδειραν: «Μου έσπασαν ένα μπουκάλι στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χρειαστώ επτά ράμματα. Οταν έπεσα στο οδόστρωμα από το ισχυρό χτύπημα που δέχτηκα, με κλωτσούσαν συνέχεια και επανειλημμένως. Μου έσπασαν δύο δόντια και τα πλευρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα