Έβγαλε όπλο ο Αβραμόπουλος στο υπουργείο πριν φύγει! [εικόνες]

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποχαιρέτησε την Παρασκευή την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανασύροντας από το χρονοντούλαπο τις μνήμες απ' όταν ήταν σμηνίας στο στρατό και κρατούσε το όπλο του.

«Θέλω να γνωρίζετε, όπως είχα πει την πρώτη φορά που αναλάμβανα τα καθήκοντα μου ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην πρώτη μου θητεία, έτσι αισθάνομαι και τώρα, ότι τήρησα αυτό που είχα πει, ότι καθ' όλην τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα ήμουν και εγώ κομμάτι αυτής

της μεγάλης οικογένειας των ΕΔ. Η Εθνική Άμυνα αποτελεί ύψιστης προτεραιότητας πολιτική για το έθνος μας, για την ελληνική πολιτεία.

Αισθάνομαι πραγματικά ιδιαίτερα τυχερός, που όπως είπα πρωτύτερα για δεύτερη φορά βρέθηκα επικεφαλής του σημαντικότερου ίσως υπουργείου της πατρίδας μας» είπε ο κ. Αβραμόπουλος στον αποχαιρετιστήριο λόγο του. Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος προσέφερε στον κ. Αβραμόπουλο ένα απενεργοποιημένο υποπολυβόλο Tomson, αμερικανικής κατασκευής, λέγοντάς του «Κύριε Υπουργέ φαντάζομαι ότι έχετε ρίξει με το όπλο αυτό, όταν είσαστε Σμηνίας στη θητεία σας» για να λάβει την απάντηση ότι: «Βεβαίως, και περίμενα 30 χρόνια για να το αποκτήσω».

Ο Αρχηγός του Στρατού, Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς προσέφερε και εκείνος ένα όπλο στον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Πρόκειται για ένα απενεργοποιημένο υποπολυβόλο Μ3, αμερικανικής κατασκευής του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, που χρησιμοποιήθηκε και από τον Ελληνικό Στρατό και κυρίως από τις Ειδικές Δυνάμεις, μέχρι και το 1980. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο στρατηγός Κωσταράκος είπε στον κ. Αβραμόπουλο μόλις πήρε το δεύτερο όπλο του: «Κύριε υπουργέ για τις νέες μάχες σας στις Βρυξέλλες πηγαίνετε με γεμάτο το οπλοστάσιό σας».

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Φωτογραφίες Eurokinissi

The post Έβγαλε όπλο ο Αβραμόπουλος στο υπουργείο πριν φύγει! [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα