Έτοιμοι για «πόλεμο» στην ΒΑ Αττική – Οι αυξήσεις στα διόδια βάζουν φωτιά στα έξοδά τους

10:59 7/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Όπισθεν ολοταχώς αλλά με μικρά βήματα κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της αύξησης της τιμής των διοδίων, μετά την οργή των κατοίκων της Αττικής.

Οι αυξήσεις σε ορισμένα σημεία φτάνουν έως και το 60% κάτι που θα αυξήσει κατακόρυφα το κόστος των μετακινήσεων. Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, κατόπιν συμφωνίας με τον παραχωρησιούχο την αύξηση που ισχύει από τα ξημερώματα της Πέμπτης στον αυτοκινητόδρομο της Νέας Οδού από την Μεταμόρφωση Αττικής έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας δεν θα καταβάλουν οι κάτοικοι του δήμου Ωρωπού.

Ο

δήμος Ωρωπού αποτελεί έναν από τους πολυπληθέστερους δήμους της Βορειοανατολικής Αττικής και σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται περιοχές όπως των Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Καλάμου, Αυλώνα, Μαρκόπουλο, Πολυδένδρι κ.α αποτελούμενοι από 35.000 σχεδόν κατοίκους.

Έτσι για τους συγκεκριμένους δήμους, το αντίτιμο θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο δηλαδή 2,10 ευρώ αντί 3,35 ευρώ που ισχύει τα τελευταία 24ωρα. Η τροπή όμως αυτή δεν φαίνεται να «ηρεμεί» τους κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής καθώς όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού: «Στη συνάντησή μας με τον υπουργό πήγαν να μας χρυσώσουν το χάπι με εκπτωτικές λύσεις και τεχνοοικονομικά τερτίπια που «μαρκετίστικα» μεθοδεύει η Νέα Οδός, μετατρέποντας την σκληρή πραγματικότητα των 3,35 ευρώ στα διόδια Αφιδνών σε μια άλλη πιο ήπια των περίπου 2 ευρώ, εφόσον όμως κάνουμε καθημερινές διελεύσεις και ξεπερνάμε περίπου τις 50 το μήνα».

Όπως υπογραμμίζεται, ο δήμος Ωρωπού έχει οκτώ σταθμούς διοδίων «και όσες εκπτώσεις και αν κάνουν, όσα μέτρα και σταθμά κι αν χρησιμοποιήσουν «διαφημιστικά» δεν πρόκειται να λύσουν το ουσιαστικό πρόβλημα. Μονομερείς αυξήσεις στην σημερινή κρίση, που αγγίζει σε βάθος κάθε νοικοκυριό, είναι ακόμη μια άδικη επιβάρυνση στην σκληρή καθημερινότητα των πολιτών».

Με σκοπό να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις, συγκαλείται σήμερα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, στο Δήμο Ωρωπού με αφορμή την άδικη, όπως χαρακτηρίζουν επιβολή των αυξήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα