Ερνέστο Βαλβέρδε ο κορυφαίος προπονητής στη La Liga

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος προπονητής για τη Liga BBVA την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 ο κόουτς της Αθλέτικ Μπιλμπάο...

Η ομάδα την οποία προπονεί ο πρώην Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, έχει ιδιαίτερη φιλοσοφία, η οποία είναι να μην κάνουν μετεγγραφές παικτών που δεν είναι Βάσκοι και βασίζονται κατά κύριο λόγο

στις ακαδημίες τους. Άλλωστε κατά καιρούς έχουν βγάλει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, όπως επί παραδείγματι ο επιθετικός της Γιουβέντους, Φερνάντο Γιορέντε, ο Μουνιαίν, Ο Σουσαέτα.

Όπως είναι λογικό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, είχε να διαχειριστεί νεαρούς παίκτες χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες. Μόνο και μόνο από αυτό το στοιχείο το βραβείο του καλύτερου προπονητή σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμο και όχι της Ευρώπης του ανήκει.

«Είναι τιμή για μένα αυτό το βραβείο, αλλά θα ήταν απίθανο να τα καταφέρω χωρίς τους παίκτες, τη διοίκηση, τον κόσμο και όλο το πλάνο πάνω στο οποίο δουλεύει ο σύλλογος της Μπιλμπάο», είπε στις δηλώσεις του.

The post Ερνέστο Βαλβέρδε ο κορυφαίος προπονητής στη La Liga appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα