Ερίκ Αμπιντάλ: Ένας μαχητής της ζωής που μάγεψε την Βαρκελώνη έρχεται στον Ολυμπιακό

17:36 5/7/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο Ερίκ Αμπιντάλ θα αγωνίζεται όπως όλα δείχνουν στον Ολυμπιακό και το koolnews.gr σας παρουσιάζει το βιογραφικό του Γάλλου κεντρικού αμυντικού...

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που θα αγωνιστούν στην Ελλάδα, όχι μόνο για το ποδοσφαιρικό βεληνεκές του, αλλά και για την μαχητικότητα που επέδειξε ύστερα από το τεράστιο πρόβλημα υγείας που αποκόμισε στις 15 Μαρτιου το 2011, όταν

η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως ο ποδοσφαιριστής θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Τα πρώτα βήματα

Γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στη Λιόν και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα σε μια τοπική ομάδα της Γαλλίας. Όταν ήταν 21 ετών έκανε το μεγάλο βήμα και μετεγγράφηκε στη Μονακό και στις 16 Σεπτεμβρίου του 2000 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο γαλλικό πρωτάθλημα σε αγώνα της Μονακό, με την Τουλούζ στο Λουί Ντε, με την ομάδα του Πριγκιπάτου να κερδίζει 3-0. Στην Μονακό δε κατάφερε να καθιερωθεί και δόθηκε δανεικός στην Λιλ, με τον Κλοντ Πιέλ και τον Αμπιντάλ να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις.

Η...επιστροφή στην Λιόν

Ο Ερίκ Αμπιντάλ επέστρεψε στον τόπο γέννησης το 2004, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών και με την ομάδα του Ζερλάν κατέκτησε τρία Σαμπιονά. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Γάλλου αμυντικού, υποχρέωσαν τον Ραϊμόν Ντομενέκ (ομοσπονδιακό τεχνικό) να τον καλέσει στην Εθνική ομάδα,

Ο Καταλανός, Αμπιντάλ!

Ο Ερίκ Αμπιντάλ διήνυε το καλύτερο στάδιο της καριέρας του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να ξεκινήσει σειρά διαπραγματεύσεων με την Λιόν για να τον αποκτήσει. Μετά από πολλές συζητήσεις, οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να πάρουν τη σύμφωνη γνώμη της Λιόν κι έτσι ο Γάλλος αμυντικός έκανε το πρώτο βήμα μακριά από την Γαλλία, για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Με τους Καταλανούς αγωνίστηκε στο αριστερό άκρος της άμυνας και εκεί συνάντησε τους... φίλους του από την Εθνική, Τιερί Ανρί και Λιλιάν Τουράμ. Στην πόλη της Καταλονίας κατέκτησε έξι τίτλους σε μια χρονιά. Την Πριμέρα Ντιβιζιόν, το Κόπα Ντελ Ρέι, το Τσάμπιονς Λιγκ, το Σούπερ Καπ της Ισπανίας, το Σούπερ Καπ της Ευρώπης και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Το πρόβλημα υγείας και η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του

Στις 15 Μαρτίου το 2011 η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως ο Ερίκ Αμπιντάλ έχει όγκο στο συκώτι και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο Γάλλος επέστρεψε δύο μήνες αργότερα στο ημιτελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου μπήκε ως αλλαγή στο 90', αντί του Τσαρλες Πουγιόλ. Στον αγώνα πρωταθλήματος με την Χετάφε οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα τον αποθέωσαν, όταν το χρονόμετρο στο Καμπ Νου έδειξε 22 λεπτά (το νούμερο που φόραγε ο Αμπιντάλ).

Την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του την βίωσε στην Αγγλία. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ και στη νίκη της Μπαρτσελόνα, με 3-1 ο Πουγιόλ έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Αμπιντάλ κι εκείνος σήκωσε πρώτος το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η επιδείνωση της υγείας του

Η Μπαρτσελόνα είχε σκοπό να επεκτείνει το συμβόλαιο του, όμως μερικούς μήνες αργότερα η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως ο Αμπιντάλ στις 10 Απριλίου θα ξαναπεράσει την πόρτα του χειρουργείου για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση συκωτιού και στις 18 Δεκεμβρίου επέστρεψε στην αγωνιστική δράση.

Η Μπαρτσελόνα, εν τέλει, δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο κι έτσι ο Ερίκ Αμπιντάλ επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης, την Μονακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα