Έρευνα: Προσοχή! Κάνεις μπότοξ; Η κατάθλιψη σου χτυπά την πόρτα

Πρόκειται για μία από τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους, ανά τον κόσμο, για να μην αφήσει κανείς τον χρόνο να αφήσει τα σημάδια του πάνω στο πρόσωπο. Το μπότοξ, όμως, φαίνεται πως είναι μία από τις βασικές αιτίες που η κατάθλιψη κάνει την εμφάνισή της.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, οι γυναίκες που κάνουν τις συγκεκριμένες ενέσεις, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη.

Ο λόγος, δεν είναι άλλος, από το γεγονός, πως δεν μπορεί κανείς να χαμογελάσει κανονικά, όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, μετά την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνικής.

Οι ενέσεις μπότοξ, προκαλούν μερικό «πάγωμα» των μυών του προσώπου. Έτσι, ακόμη και όταν κανείς προσπαθεί να χαμογελάσει, τα σήματα που στέλνονται στον εγκέφαλο δεν είναι «καθαρά», γιατί τα νεύρα είναι, κατά κάποιο τρόπο, αγκυλωμένα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Ντ. Λιούις, δήλωσε: «Οι εκφράσεις που κάνουμε με το πρόσωπό μας, αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα που νιώθουμε. Χαμογελούμε όταν αισθανόμαστε χαρούμενη, και γινόμαστε ακόμη πιο χαρούμενοι όταν χαμογελάμε!».

«Η θεραπεία αυτή, δεν αφήνει το περιθώριο στον ασθενή να μπορεί να κάνει κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις και εκφράσεις» συνέχισε, ενώ τόνισε πως τα αποτέλεσμα από το ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν γυναίκες που συμμετείχαν, δείχνουν πως ο κίνδυνος για εμφάνιση κατάθλιψης είναι κατά 50% υψηλότερος, σε σχέση με μια γυναίκα που δεν έχει κάνει ποτέ της αυτή τη θεραπεία. Προσοχή, λοιπόν!

Keywords
Τυχαία Θέματα