Έρευνα: Πάρε σκύλο! Κάνει καλό στην καρδιά – Το λένε και οι επιστήμονες

Καλύτερη και δυνατότερη καρδιά έχουν τα αφεντικά σκύλων! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα επιστημόνων, με αποτέλεσμα εκείνοι να συστήνουν ανεπιφύλακτα την υιοθεσία ενός συμπαθούς τετράποδου, για τη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας.

Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Αμερικανικού Καρδιακού Οργανισμού, ακόμη και όσοι ήδη πάσχουν από καρδιακά προβλήματα, μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να ζήσουν, αν έχουν στην κατοχή του ένα κατοικίδιο που θα τους κρατά συντροφιά –αλλά κυρίως σκύλο.

Το στοιχεία εκείνο που είναι καθοριστικό για τη δραστική μείωση

των καρδιακών επεισοδίων, δεν είναι άλλο από το περπάτημα. Σύμφωνα με την έρευνα, οι ιδιοκτήτες σκύλων, περπατούν πολύ περισσότερο από τον μέσο συνομήλικο τους, με αποτέλεσμα να βλέπουν τις ευεργετικές συνέπειές του στο σώμα τους.

Όμως, τα αποτελέσματα δεν στάθηκαν μόνο εκεί. Η ανακούφιση από το άγχος είναι μία ακόμη θετική επίδραση που έχουν τα ζώα επάνω στον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να παρατηρείται και μείωση των επιπέδων χοληστερόλης!

Ο καθηγητής Γκλεν Λέβιν, ο οποίος και ήταν επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε πως η δουλειά τους αποδεικνύει πως τα ζώα έχουν άμεση θετική επίδραση επάνω στον άνθρωπο, ενώ, παράλληλα, υπάρχει και το ψυχολογικό πλεονέκτημα, λόγω της συντροφιάς τους.

Ο ίδιος, μάλιστα, είναι κάτοχος τριών σκυλιών και δηλώνει: «Ένα άτομο που είναι καλά στην υγεία του, μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα ζώων. Έτσι, όταν δεθεί με εκείνο, και το άτομο αισθάνεται όμορφα με τη σχέση που έχει δημιουργήσει, αλλά έχει και έναν ακόμη λόγο για να ζήσει περισσότερο».

Και συνέχισε: «Ο κύριος λόγος που προτείνουμε την υιοθεσία ζώων, είναι για να κινητοποιήσουμε τον άνθρωπο. Δεν θέλουμε να πάρει κάποιος μια γάτα, ή ένα σκύλο, και μετά να κάθονται στον καναπέ για να καπνίζει και να τρώει πατατάκια. Θέλουμε να βγει έξω και να απολαύσει ο ένας τη συντροφιά του άλλου» δήλωσε κλείνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα