Επιτέλους το παραδέχτηκαν: Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ΠΑΣΟΚ – Τι δήλωσε ο Παπαδημούλης για συνεργασία με Φώφη και Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Δεν αποτελεί είδηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚοποιείται. Απλά, τα βήματα γίνονται αργά και μεθοδικά. Μετά την προσπάθεια για ενσωμάτωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, υπουργοποιήθηκαν αρκετοί ΠΑΣΟΚογενείς.

Ακολούθησαν τα ανοίγματα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα ώστε να περάσει στην κοινωνία,

καθώς και το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο.

Έτσι, μέσα στα επόμενα βήματα, θα είναι μια νέα προσπάθεια απορρόφησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η συνεργασία με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Ήδη αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν για την ανάγκη επανατοποθέτησης του ΠΑΣΟΚ, ενόψει ενδεχόμενης συνεργασίας για μια μεγάλη κεντροαριστερά παράταξη και φυσικά κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τόνισε ότι «τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει και στην Ελλάδα σε μέτρα πολιτικής που θα έρθουν από την ελληνική κυβέρνηση να αναζητήσουμε το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής στήριξης και να αναζητήσουμε μέσω του διαλόγου ευρύτερες συναινέσεις γι' αυτά τα μέτρα, διότι αυτό είναι κάτι που το χρειάζεται η χώρα», αλλά και ότι «μας ενδιαφέρει η ενίσχυση των διεθνών ερεισμάτων μας ως ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης Τσίπρα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως η ισχυρότερη δύναμη της ευρωπαϊκής αριστεράς, οικοδομεί γέφυρες και κάνει ανοίγματα τόσο στους Πράσινους όσο και στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Είναι μια ανοικτή πρόκληση και θα έχουμε εξελίξεις και στο μέλλον», είπε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι «υπάρχει στήριξη και από τους Πράσινους και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και ιδιαίτερα με αυτούς που θέλουν να ξεκολλήσουν από τη σύμπραξη με τη Δεξιά και με μια νεοφιλελεύθερη πολιτική».

Σχολιάζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με αυτές τις συγκλίσεις, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε : «Δυστυχώς, στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ δείχνει μια πλήρη αναντιστοιχία με αυτή τη θετική κινητικότητα και παρά την αλλαγή ηγεσίας και παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά δεν κουβαλάει τις πολιτικές αμαρτίες του κ. Βενιζέλου, φαίνεται ότι η σκιά Βενιζέλου και η γραμμή της εγγύτητας προς τη ΝΔ και η κυριαρχία του αντι-ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χρωματίζει τις ενέργειες του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την πρόταση Τσίπρα να παρακολουθεί και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι μια πρόταση «για περισσότερη διαφάνεια και έλεγχο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος» και ότι «έχει ισχυρά ερείσματα».

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ φοβάται τη δημοκρατική λογοδοσία και προτιμά οι αποφάσεις να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες γι' αυτό αντιδρά», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης για την αρνητική τοποθέτηση του προέδρου του Eurogroup σχετικά.

The post Επιτέλους το παραδέχτηκαν: Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ΠΑΣΟΚ – Τι δήλωσε ο Παπαδημούλης για συνεργασία με Φώφη και Ευρωπαίους Σοσιαλιστές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα