Επιτέλους, με καθυστέρηση 20 ετών, οι βουλευτές θα χτυπάνε κάρτα

10:56 4/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Οι πολύωρες και άσκοπες διαδικασίες με τις εκφωνήσεις των ονομάτων βουλευτών που καλούνται να ψηφίσουν θα ανήκουν σύντομα στο παρελθόν.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίες που έχει μεν εγκατασταθεί από τη δεκαετία του 1990 αλλά είναι ανενεργό λόγω της άρνησης των βουλευτών να το χρησιμοποιήσουν.

Με το σύστημα αυτό, όπως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι ψηφοφορίες θα διεξάγονται σε ελάχιστα λεπτά της ώρας αντί της τουλάχιστον μιας ώρας που διαρκεί

σήμερα η κάθε μία από αυτές.

Εως σήμερα αρκετές φορές έχει γίνει προσπάθεια να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία αλλά πάντα προσέκρουε στην άρνηση μεγάλης ομάδας βουλευτών που υποστήριζαν ότι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Τώρα, όπως φαίνεται τα ψέματα τελείωσαν και η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει το Πάσχα μετά από σύντομη περίοδο δοκιμών.

Παράλληλα, όμως, επιτυγχάνεται και ένας δεύτερο στόχος: Οι 300 θα «χτυπούν» την κάρτα αντί να υπογράφουν στο παρουσιολόγιο κάτι που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες στην Ολομέλεια του Σώματος. Υπάρχουν μάλιστα σκέψεις το ίδιο να γίνει και στις επιτροπές της Βουλής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα