Επιστροφή στον χωμάτινο θρόνο του! – Ναδάλ – Φέντερερ 2-0 (6-1, 6-3)

Σχεδόν δύο χρόνια χρειάστηκε να τα ξαναπούν οι δυο τους σε τελικό, μετά το Ρολάν Γκαρός το 2011. Οι δύο κορυφαίοι τενίστες στον κόσμο έδωσαν την 20ή μεταξύ τους «μάχη» για τη διεκδίκηση ενός τροπαίου και όταν μιλάμε για χώμα το όνομα του νικητή δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από αυτό του Ραφαέλ Ναδάλ.

Δυναμικός όσο ποτέ ο νεαρός Ισπανός, με οκτώ τελικούς τη φετινή σεζόν και απολογισμό έξι τρόπαια, πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Παρίσι για την υπεράσπιση του τίτλου του, ανεβαίνοντας από Δευτέρα (20/5) στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης. Η «κόκκινη» επιφάνεια του… ανήκει

αποκλειστικά και μετά τη Μαδρίτη, φόρεσε το στέμμα και στη Ρώμη, κατακτώντας το 7ο τρόπαιο στην ιταλική πρωτεύουσα και 56ο στην καριέρα του.

Δυστυχώς, η εμφάνιση του Φέντερερ δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή ενός μεγάλου και γεμάτου συγκινήσεις ματς, με τον Ναδάλ να πανηγυρίζει σαν σε προπόνηση τη νίκη με 6-1, 6-3 σε 1 ώρα και 9 λεπτά.

Μόλις μία φορά στον αγώνα κατάφερε να προηγηθεί ο Ελβετός, παίρνοντας το πρώτο game στην έναρξη του τελικού. Από εκεί κι έπειτα το… χάος, αφού ο Ράφα με ένα σερί 9-0 έκανε το 6-1 και το 3-0 στο δεύτερο σετ. Ο Ελβετός πέτυχε πήρε μόλις το δεύτερο του game σε 47 λεπτά αγώνα, μειώνοντας απλώς σε 3-1. Όλα είχαν πάρει το δρόμο τους και όλα οδηγούσαν σε θρίαμβο του Ναδάλ. Και το πέτυχε με τον πλέον εμφατικό τρόπο!

Όσο για τη μεταξύ τους στατιστική; Στην 31ή συνάντησή τους στο κορτ ο πρωταθλητής από τη Μαγιόρκα σημείωσε την 20ή νίκη του και 14η σε 20 τελικούς, έχοντας παράλληλα το πάνω χέρι και στο χώμα με 13 νίκες σε 15 αναμετρήσεις. Καμιά φορά οι αριθμοί λένε μόνο την αλήθεια…

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα