Επεισόδια στο Αργοστόλι – Πέταξαν πέτρες και αβγά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής [βίντεο]

Επεισόδια σημειώθηκαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι και συγκεκριμένα στη πλατεία Καμπάνας.

Περίπου μια ώρα μετά την έναρξη και αφού το κλίμα ήταν ήρεμο, οι συγκεντρωμένοι άρχιζαν να εκτοξεύουν αβγά, αμπούλες με μπογιά και πέτρες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Όταν από τα γραφεία βγήκε ένας Χρυσαυγίτης, ο οποίος με ένα λάστιχο στο χέρι άρχισε να καταβρέχει τους συγκεντρωμένους στην προσπάθειά του να τους διαλύσει, εξαγρίωσε τους συγκεντρωμένους

ακόμα περισσότερο.

Δείτε το βίντεο του Inkefalonia.gr, που βρισκόταν στον χώρο που διαδραματίστηκαν τα επεισόδια.

Πέντε ακόμη μέλη της Χρυσής Αυγής στα χέρια της αστυνομίας για οπλοκατοχή

Πέντε άντρες μέλη της Χρυσής Αυγής που έφεραν στην κατοχή τους πτυσσόμενα γκλόπ, δακρυγόνα και σουγιάδες συνελήφθησαν χτες βράδυ στις 22.40 στην οδό Λιβανόβου, σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία του «Λαϊκού Σύνδεσμου – Χρυσή Αυγή», από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή. Οι συλληφθέντες είναι Έλληνες ηλικίας 25, 39, 17, 22 και 20 ετών.

Κατά τη διάρκεια σωματικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι κατείχαν: ο 25χρονος ένα δακρυγόνο σπρέι και μια πτυσσόμενη ράβδο (γκλομπ), ο 39χρονος δακρυγόνο σπρέι, ο 17χρονος μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο , ο 22χρονος ένα δακρυγόνο, μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο και ένα σουγιά και ο 20χρονος ένα δακρυγόνο σπρέι, ένα σουγιά και μια κροτίδα. Και οι πέντε δήλωσαν ότι είναι μέλη του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 22χρονου πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, δακρυγόνο σπρέι και σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 20χρονου στη Χαλκιδική αεροβόλο πιστόλι.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, διενεργήθηκε έρευνα στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης, του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα