Επαναφέρει το θέμα του χρέους ο Τσίπρας

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, επανέφερε το θέμα του χρέους ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς αναδιάρθρωση ή αναδιαμόρφωση του χρέους.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός τόνισε: «Γιατί συμβαίνει τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, να μιλάμε όλο και περισσότερο

για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας, και ακόμη οι προκλήσεις σε επίπεδο ασφάλειας, οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο και σε περιφερειακό επίπεδο, να παραμένουν ίδιες, ή να επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο;».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εμπειρία της Ελλάδας: «Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των τριών επικαλυπτόμενων κρίσεων. Μιας οικονομικής κρίσης που δημιουργείται από μια οικονομική πολιτική, η οποία έχει οδηγήσει σε μείωση 25% του ΑΕΠ μας και με σοβαρές κοινωνικές συνέπειες. Μιας κρίσης ασφάλειας, λόγω της αυξανόμενης αστάθειας γύρω από την Ελλάδα, στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Μαύρη Θάλασσα. Και μιας προσφυγικής κρίσης, που εκδηλώνεται με την μαζική μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη».

Αμέσως μετά στάθηκε στο μείζον ζήτημα του χρέους: «Θα πρέπει να μιλήσουμε για το πώς η αναδιάρθρωση ή αναδιαμόρφωσή του, μπορεί να συνδεθεί με την ανάπτυξη. Δεν μπορούμε να μιλάμε για εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας, εκτός αν μπορούμε να συζητήσουμε για το πώς θα χτίσουμε ή θα βελτιώσουμε κράτη πρόνοιας αντί να τα καταστρέφουμε».

The post Επαναφέρει το θέμα του χρέους ο Τσίπρας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα