Εντός της ημέρας η νέα κυβέρνηση

Όπως όλα δείχνουν η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι πιθανό να επιτευχθεί και μέσα στη μέρα, έπειτα από τις θετικές πρώτες επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η οριστικοποίηση της συμφωνίας όσο και το ευέλικτο, όπως όλα δείχνουν, υπουργικό σχήμα θα αρχίσουν να σχηματοποιούνται στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως άλλωστε ζήτησε

ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συμφώνησε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη χτεσινή συνάντησή τους.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί αναμένεται να έχουν συνάντηση οι Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, οι οποίοι αργότερα θα συναντηθούν από κοινού και με τον Αντώνη Σαμαρά. Να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος θέλει να προσπεράσει άμεσα τις διαδικασίες διερευνητικών εντολών, ώστε η προχωρήσει η διαδικασία στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και στις τελικές αποφάσεις.

Άλλωστε, τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό είναι ξεκάθαρα. Εκτός κυβερνητικής λύσης είναι το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα προκύψει από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, κόμματα που έχουν πετύχει μια πρώτη συμφωνία στο βασικό πλαίσιο, δηλαδή την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την  αλλαγή των σκληρών όρων του Μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα