Ένταση στη Βασ. Σοφίας – Με χρήση χημικών απάντησαν τα ΜΑΤ στους σχολικούς φύλακες

11:05 9/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί οι σχολικοί φύλακες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα.

Αν και η πορεία ξεκίνησε ειρηνικά και οι σχολικοί φύλακες χωρίς εντάσεις περίμεναν να φθάσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Στη συνέχεια όμως - και χωρίς ακόμη να έχει εμφανισθεί ο υπουργός - τα ΜΑΤ έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Οι διαμαρτυρόμενοι σχολικοί

φύλακες είχαν πλέον ξεπεράσει τους 500 και οι αστυνομικές δυνάμεις με τη χρήση χημικών προσπάθησαν - και κατάφεραν - να οπισθοχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας έγινε αποπνικτική με τους σχολικούς φύλακες και πολλούς περαστικούς να παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα, ενώ από την χρήση χημικών λιποθύμησε μία νεαρή κοπέλα, που έτυχε να περνά από το σημείο.

Έξω από το υπουργείο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 500 σχολικοί φύλακες από όλη την Ελλάδα και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από το σημείο αν δεν συναντηθούν με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κρατώντας μαύρα μπαλόνια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για απροκάλυπτη βία από τους αστυνομικούς, οι οποίοι δημιούργησαν κλοιό γύρω από το κτήριο του υπουργείου, εμποδίζοντας την πρόσβαση στους διαδηλωτές.

Όπως δήλωσε ένας από τους σχολικούς φύλακες, μια νεαρή κοπέλα -η οποία δεν είχε καμία σχέση με την παράσταση διαμαρτυρίας και περνούσε τυχαία από το σημείο- δέχτηκε χημικά στο πρόσωπο και λιποθύμησε.

Στο πλαίσιο της κινητικότητας στον Δημόσιο Τομέα περίπου 300 σχολικοί φύλακες θα χρησιμοποιηθούν ως τραυματιοφορείς και 100 με γνώσεις ξένων γλωσσών θα αξιοποιηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα