Ένταση και νεύρα στη Τρίπολη στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 επί του Αστέρα (βίντεο)

Ένα εκρηκτικό 3λεπτο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ ώστε να πάρει τη νίκη με 2-1 επί του Αστέρα μέσα στην Τρίπολη στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ. Στο 1-1 έμειναν ο ΠΑΣ και ο Ατρόμητος στα Γιάννενα.

ΠΑΣ Γιάννενα – Ατρόμητος 1-1

Νεύρα, μονομαχίες, κόκκινες κάρτες αλλά ισοπαλία. ΠΑΣ Γιάννενα και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 σε μια αναμέτρηση που οι παίκτες και των δύο ομάδων τα έδωσαν όλα για τη νίκη, αλλά κανείς δεν τα κατάφερε. Με αυτόν τον τρόπο,

οι Γιαννιώτες έφτασαν τους 7 βαθμούς, ενώ, αντίστοιχα, η ομάδα του Περιστερίου τους 4.

Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς -και συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό- όταν ο Θανάσης Καραγκούνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φεγκρούς Καρίμ. Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι, σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δημιούργησαν φάσεις, τις οποίες δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ. Στο 34’, ο Σταύρος Τσουκαλάς ήταν εκείνος που ισοφάρισε για τον ΠΑΣ νικώντας τον Ράντμαν.

Όμως λίγα λεπτά αργότερα, και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους, ήρθε η αποβολή του Πολ Κεϊτά, με απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς σήκωσε υπερβολικά ψηλά το πόδι του, χτυπώντας στο πρόσωπο τον Ελίνι Δημούτσο, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να αποδυναμωθεί.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ήρθε η αριθμητική ισορροπία, καθώς την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) αντίκρισε και ο παίκτης του Ατρομήτου, Σαλοζέ Ουντότζι, με τον Ηλία Σπάθα να τον τιμωρεί για «θέατρο». Έτσι, οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ δημιούργησαν από 11 τελικές προσπάθειες η καθεμία.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ 2-1

Την πρώτη του νίκη στα play off κατάφερε να πάρει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, με τελικό σκορ 2-1. Και τα δύο γκολ ήρθαν σε ένα «εκρηκτικό» τρίλεπτο της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, αρχικά με τον Αθανασιάδη και στη συνέχεια με τον Κατσουράνη.

Στο πρώτο μέρος οι αντίπαλοι δεν κατάφεραν ούτε να σκοράρουν, αλλά ούτε και να χαρίσουν θέαμα στους λιγοστούς θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου. Το παιχνίδι παίχτηκε κυρίως στο κέντρο, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλάς να μην μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα τον αντίπαλο τερματοφύλακα, παρά μόνο με τον Βούκιτς, στο 23ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά» πλάσαρε τον Φούλοπ από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο απάνω από την εστία. Για τα επόμενα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν διαρκώς μπροστά από τα καρέ του αντίπαλου τερματοφύλακα, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο αντίπαλοι εμφανίστηκαν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, με τον ΠΑΟΚ να έχει και πάλι τον πρώτο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο. Στο 49ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από σουτ του Κάτσε, η μπάλα βρέθηκε στο πόσι του Σαλπιγγίδη, αλλά κατέλειψε στα χέρια του Φούλοπ. Στη συνέχεια, η απάντηση ήρθε από τον Αστέρα, στο 63’ λεπτό, όταν ο Ράγιος με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα, έστειλε την μπάλα οριακά εκτός εστίας. Τέσσερα λεπτά αργότερα και ο Βούκιτς επιχείρησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Τη… δουλειά έκανε ο Αθανασιάδης που μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Σαλπιγγίδη και στο 77ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Κατσουράνη μόλις τρία λεπτά αργότερα που με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 2-0.

Ωστόσο το ματς δεν τελείωσε εκεί. Μια ανόητη ενέργεια του Σίλντενφελντ (χτύπησε τον Σανκαρέ εκτός φάσης μέσα στην περιοχή του Δικεφάλου) είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο αποβληθεί ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα της Τρίπολης να κερδίσει πέναλτι – ένα πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Περόνε. Στα 4 λεπτά των καθυστερήσεων κυριάρχησε η ένταση και τα νεύρα, όμως το 2-1 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η βαθμολογία μετά τη 3η αγωνιστική:

ΠΑΣ Γιάννινα 7

ΠΑΟΚ 7

Αστέρας Τρίπολης 5

Ατρόμητος Αθηνών 4

Δείτε τα γκολ
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-2 (HL) από greeksuperleague

Keywords
Τυχαία Θέματα