Εναλλακτική πρόταση για σαλάτα! Συνταγή για ταμπουλέ από τον Πέτρο Συρίγο

12:26 7/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Η μαγειρική θέλει φαντασία! Και ο Πέτρος Συρίγος σε βοηθά να ξεφύγεις από τα τετριμμένα και να ανακαλύψεις νέα μονοπάτια γεύσεων. Για το σημερινό τραπέζι, σου προτείνει ταμπουλέ ή αλλιώς πλιγούρι με λαχανικά και μυρωδικά.

Υλικά

200 γραμμ. πλιγούρι10-15 ντοματίνια κομμένα στη μέσηΧυμός από 1½ λεμόνι5 κρεμμυδάκια φρέσκα σε λεπτές φέτες½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο½ ματσάκι μαϊντανό10 φυλλαράκια δυόσμο1 ποτήρι ελαιόλαδο1 αγγούρι μεγάλο κομμένο σε κυβάκια1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια

Διαδικασία

Βάζετε

το πλιγούρι σε ένα μπολ και καλύπτετε το με αρκετό καυτό νερό (1½ λίτρο περίπου). Αναλόγως το πλιγούρι, αν είναι χοντρό ή ψιλό, χρειάζεται από 15’ έως 45’. Ελέγξτε το αν είναι μαλακό. Αν χρειαστεί, προσθέτετε ζεστό νερό.

Μέχρι να ετοιμαστεί το πλιγούρι, ψιλοκόβετε όλα τα υλικά σας και τα βάζετε σε ένα άλλο μπολ. Σουρώνετε το πλιγούρι και το προσθέτετε στο μπολ με τα ψιλοκομμένα υλικά. Ανακατεύετε μόνο με πιρούνι για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Το πλιγούρι πρέπει να μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα γιατί έτσι αναδεικνύονται οι γεύσεις όλων των υλικών και μαρινάρεται το πλιγούρι. Διορθώνετε με έξτρα αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρετε κρύο.

The post Εναλλακτική πρόταση για σαλάτα! Συνταγή για ταμπουλέ από τον Πέτρο Συρίγο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα