Ένα υπέροχο πλάσμα: Ο γορίλας που υιοθέτησε γατάκια, τα νανουρίζει και «μιλά» την γλώσσα των κωφών [βίντεο]

Ο θηλυκός γορίλας Κόκο είναι μια παλιά γνώριμη στα διεθνή ΜΜΕ. Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση γορίλα, που ζει στην Καλιφόρνια και έχει καταφέρει στα 44 χρόνια ζωής του να συνεννοείστε με τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας μια παραλλαγή της γλώσσας των κωφών. Ενώ είναι σε θέση να καταλάβει και να ανταποκριθεί σε πάνω από 2.000 αγγλικές λέξεις και εκφράσεις.

Η Κόκο είναι ιδιαίτερα διάσημη για τον πλούσιο συναισθηματικό της κόσμο και την μεγάλη της εξυπνάδα, κάτι που πολλές φορές την έχει κάνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και

πρωταγωνίστρια σε ντοκιμαντέρ που δημιουργούνται για την διάσωση και επιβίωση των γορίλων. Ενώ δεν έχει παραλείψει να βρεθεί δίπλα σε διασημότητες όπως ο Ρόμπιν Γουΐλιαμς με τον οποίον όπως βλέπουμε έκαναν μία πολύ διασκεδαστική παρέα.

Το τελευταίο επεισόδιο στην ζωή της Κόκο είναι αυτό που βλέπουμε στο βίντεο, όπου η εκπαιδεύτρια της Francie Patterson, γνωρίζοντας την μεγάλη αδυναμία που έχει η Κόκο στα μικρά μωρά, την έφερε σε επαφή με μερικά μικρά γατάκια. Μην έχοντας καταφέρει η ίδια να αποκτήσει δικά της παιδιά, η Κόκο δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και απίστευτη τρυφερότητα για τα μικρά γατάκια, τα οποία μάλιστα της το ανταποδίδουν. Και δεν χρειάζονται παρά ελάχιστα λεπτά ώστε το μητρικό φίλτρο αλλά και η αγνότητα της φύσης να πάρουν το πάνω χέρι, και τα δύο τόσο διαφορετικά είδη να έρθουν κοντά το ένα στο άλλο λες και είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

Το βίντεο που καταγράφει όλη αυτή την σκηνή είναι πραγματικά συγκινητικό, καθώς η αξιαγάπητη Κόκο δείχνει λες και έχει να κάνει με δικά της μωρά. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτές της την ακούν συχνά να τραγουδά την λέξη «baby» ενώ νιώθει ιδιαίτερη τρυφερότητα όταν της δίνουν να παίξει με μωρά κούκλες. Η «συνάντηση» με τα γατάκια έγινε για να γιορτάσει το κλείσιμο των 44 ετών της, ενώ μετά από αρκετή ώρα παιχνίδι με τα γατάκια, τελικά αποφάσισε να τα πάρει στην αγκαλιά της να κοιμηθούν, δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο ότι τα θεωρεί πλέον κάτι σαν δικά της μωρά.

Όπως μαθαίνουμε από τις πληροφορίες που συνοδεύουν το βίντεο, η Κόκο τελικά κράτησε μαζί της δύο μικρά γατάκια, στα οποία ξεκίνησε να «τραγουδά» καινούργιες μελωδίες. Το ίδρυμα για την προστασία των γορίλων (στου οποίου την προστασία βρίσκεται) χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη θηλυκή εκπρόσωπο του είδους για να προωθήσει τους σκοπούς του και να μαζέψει χρήματα για την προστασία του είδους στην Αφρική. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Ιδρύματος, παρά το γεγονός ότι πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της με δύο αρσενικούς γορίλες, τελικά δεν κατάφερε να ζευγαρώσει με κάποιον από αυτούς και να κάνει τα δικά της παιδιά.

Παρ' όλα αυτά το μητρικό της ένστικτο παραμένει αρκετά υψηλό, με την Κόκο να «νανουρίζει» μικρές πλαστικές κούκλες όπως οι γορίλες κρατούν τα κανονικά τους παιδιά. Ενώ είχε εκδηλώσει και παλαιότερα την αγάπη της για μικρά γατάκια, όταν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων του 1984 είχε ζητήσει -μέσω της δικής της γλώσσας που χρησιμοποιεί- από τους εργάτες του Ιδρύματος να της κάνουν δώρο ένα γατάκι. Ένα ακόμα από τα πολλά περιστατικά που αναφέρονται στην πολύπλοκη ζωή και προσωπικότητα της Κόκο είναι ότι μόλις είχε μάθει τα νέα για τον θάνατο του Ρόμπιν Γουΐλιαμς είχε πέσει σε κατάθλιψη για αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η Κόκο είναι μία πολύ σπάνια περίπτωση, καθώς οι ικανότητες δημιουργούν την πεποίθηση ότι γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για τους πιθήκους και τους γορίλες, με τα περισσότερα από αυτά να είναι στερεότυπα παλαιότερων δεκαετιών. Και αρκούν τα λίγα λεπτά αυτού του συγκινητικού βίντεο για να δείξουν ότι ίσως και να έχουν δίκιο. Τουλάχιστον σε ότι αφορά την δύναμη της μητρικής αγάπης που όπως φαίνεται διαπερνά κάθε είδος του ζωικού βασιλείου και ξεπερνά τις απλές καθημερινές αντιληπτικές ικανότητες του ανθρώπου.

Όταν η Κόκο γνώρισε τον Ρόμπιν Γουίλιαμς

The post Ένα υπέροχο πλάσμα: Ο γορίλας που υιοθέτησε γατάκια, τα νανουρίζει και «μιλά» την γλώσσα των κωφών [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα